Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Tenis de câmp
powered by BenQ
FedCup: Egalitate după prima ziFlaviu Buboi / SportPictures.eu
07 Feb 2020

FedCup: Egalitate după prima zi

Pornite cu șansa a doua în fața jucătoarelor componente ale formației Rusiei mult mai bine clasate în ierarhia WTA, tricolorele au terminat la egalitate prima zi a meciului de FedCup găzduit de BTarena din Cluj.

În primul meci al zilei, debutanta Gabriela Ruse, 22 de ani, clasată pe locul 166 WTA, a fost marcată de trac în startul partidei și a fost depășită de cea mai bine cotată jucătoare din lotul advers, Ekaterina Alexandrova, locul 28 WTA, cu 6-1, 6-4 într-o oră și 5 minute. Al doilea meci al zilei a adus și punctul României, autoarea lui fiind Ana Bogdan, locul 90 WTA. Sinăianca a înfruntat-o pe Veronika Kudermetova, locul 38 WTA, și a dovedit că experiența se poate impune în fața avantajului locului în clasament și după un joc de două ore și 15 minute a izbutit o victorie îndelung aclmată de publicul care a venit în număr mare pentru a-și susține favoritele. Ana a recuperat imediat un break pierdut în ghemul 3 al primului set și a speculat scăderea de nivel a jocului rusoaicei pentru a se desprinde decisiv de la 3-3. Actul secund s-a derulat după un scenariu similar. Cu break-rebreak în ghemurile 6 și 7, însă soarta sa a fost decisă în tiebreak de un minibreak făcut de rusoaică la 5-5, apoi decisivul a fost dominat ”da cappo al fine” de compatrioata noastră. Victoria îi dă încredere Anei pentru dificila înfruntare de mâine cu prima rachetă a Rusiei, în timp ce Kudermetova va trebui să facă față Gabrielei Ruse, o jucătoare care cu siguranță va arăta o altă față a jocului său.

Meciul de dublu poate fi unul decisiv pentru soarta întâlnirii, perechea Raluca Olaru/Irina Bara fiind gata să se dueleze cu rusoaicele Anna Blinkova și Anna Kalinskaia.

 

Iată programul complet și orele de începere:

Vineri, 7 februarie de la ora 16:00

Gabriela Ruse - Ekaterina Alexandrova  1-6, 4-6

Ana Bogdan - Veronika Kudermetova  6-3, 6-7 (5), 6-1

Sâmbătă, 8 februarie de la ora 14:00

Ana Bogdan - Ekaterina Alexandrova

Gabriela Ruse - Veronika Kudermetova

Raluca Olaru/Irina Bara - Anna Blinkova/Anna Kalinskaia

Alte știri din Tenis de câmp