Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Tenis de câmp
powered by BenQ
Fed Cup: Tricolorele reușesc minunea la OstravaSimion Sebastian Tataru / SportPictures.eu
10 Feb 2019

Fed Cup: Tricolorele reușesc minunea la Ostrava

Zi lungă, de aproape 9 ore în Ostrava Arena pentru jucătoarele de Fed Cup ale României, la capătul căreia au reușit să furnizeze marea surpriză a eliminării deținătoarei trofeului competiției și calificarea în semifinalele ediției 2019.

După ce ieri și-au câștigat meciurile, Simona Halep și Karolina Pliskova au deschis cea de-a doua zi a întâlnirii cu un adevărat blockbuster. Așa după cum era așteptat, meciul a fost unul foarte echilibrat și s-a întins pe parcursul a trei seturi, însă Simona a avut mai multă claritate în joc și a gestionat mai bine decisivul în care a întors de la 1-2 la 5-2. La capătul a aproximativ două ore și 40 de minute constănțeanca a adus cel de-al doilea punct României învingând cu 6-4, 5-7, 6-4.

A doua partidă a zilei a fost cea dintre Mihaela Buzărnescu și Katerina Siniakova, începută foarte bine de compatrioata noastră cu un 3-0 ce ne dădea speranțe la o victorie facilă, mai ales că cehoaica nu a avut o prestație consistentă ieri în meciul cu cu Simona. Cu toate acestea, Siniakova a întors la 5-3 și a închis apoi setul la 4, iar în actul secund cehoaica a făcut o demonstrație de joc defensiv și după mai puțin de o oră și jumătate a închis jocul cu scorul de 6-4, 6-2.

Așadar, învingătoarea întâlnirii urma să se decidă în meciul de dublu, acolo unde Siniakova a ținut să fie prezentă alături de colega sa Barbora Krejcikova împreună cu care a câștigat în 2018 proba de dublu de la Roland Garros și Wimbledon. În fața lor s-au aliniat Irina Begu și Monica Niculescu, recent câștigătoare la Hua Hin, dar extrem de motivate să aducă românilor o mare bucurie.

Lupta a fost una la baionetă, primul set fiind decis de tiebreak-ul adjudecat de cehoaice. Fetele noastre s-au mobilizat extraordinar și după ce au reușit break-ul în primul ghem al actului secund, l-au apărat cu cerbicie și au dus partida în set decisiv. Aici oboseala a început să-și spună cuvântul, mai ales la Siniakova, și după un start cu trei break-uri consecutive, fetele noastre reușesc primul hold și păstrează avantajul până la 4-2. Cehoaicele revin, egalează la 4 într-o sală în care tricourile galbene erau mai gălăgioase decât perucile roșu-alb-albastre și Irina și Monica reușesc să câștige 8 din următoarele 9 puncte și să încheie partida.

Un meci de povestit nepoților, de aproape trei ore s-a încheiat cu victoria fetelor noastre cu 6-7 (2), 6-4, 6-4 și România câștigă cu 3-2 întâlnirea cu Cehia.

Urmează acum pe 20-21 aprilie semifinala cu Franța, cap de serie numărul 4, din această postură franțuzoaicele urmând a beneficia de dreptul de a alege locul de disputare a meciului, ținând cont că va fi prima întâlnire între cele două echipe.

Alte știri din Tenis de câmp