Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Tenis de câmp
powered by BenQ
Fed Cup: Sorana, victorie entuziasmantăSportPictures.eu
19 Apr 2014

Fed Cup: Sorana, victorie entuziasmantă

Sorana Cîrstea a dispus în trei seturi – 3-6, 6-1, 6-2 – de prietena sa Ana Ivanovici în primul meci al întâlnirii România – Serbia. Victoria, care cu siguranță cântărește foarte greu în balanța întâlnirii, a fost obținută datorită moralului bun al jucătoarei noastre, alimentat masiv de încurajările frenetice ale tribunei.

O fereastră de vreme bună pentru joc a fost de ajuns pentru Sorana să găsească și să plutească pe valul de entuziasm al spectatorilor ca un surfer în căutarea valului perfect. Afectată de emoții, Sorana pornește cu stângul și cedează primul ghem în care a avut serviciul, iar Ana nu iartă și face 3-0. Românca intră în joc și reușește la rândul său break-ul ce o aduce la 2-3, dar cedează apoi rebreak-ul ce se dovedește a fi decisiv pentru câștigarea setului. Ultimul ghem al primului act s-a derulat pe parcursul a 18 puncte, pe serviciul lui Ivanovici, sârboaica salvând nu mai puțin de 5 mingi de break. După un asemenea efort, Ana a lăsat garda jos și i-a permis Soranei să sprinteze până la 4-0 în setul secund. Un alt break-rebreak a dus scorul la 5-1, iar Sorana pe propriul serviciu nu a ratat ocazia de a pune egalitate la seturi. Tribunele clocotesc, ambele jucătoare sunt în luptă cu vântul, cu ele însele și apoi cu adversara din teren. Este greu sub presiunea tribunei, fie că e pozitivă, fie că e negativă, și asta se vede cel mai bine în decisiv. Ana începe setul prin a-și face serviciul, dar Sorana nu poate să păstreze ritmul și cedează break-ul după ce a avut 40-30. Tribuna își ține un pic răsuflarea și izbucnește și mai tare: ”So-ra-na! So-ra-na!”. Obligată, parcă, de ritmul inimilor miilor de români din tribună, Sorana dă un recital de 6 ghemuri consecutive! În ultimul dintre ele, pe serviciul său, Sorana s-a jucat un pic cu emoțiile spectatorilor și a salvat nu mai puțin de 5 mingi de break. Sorana exultă, tribunele răsună scandându-i numele învingătoarei, în timp ce Ana iese gânditoare de pe teren, conștientă că greul abia acum începe: mâine, în fața aceluiași public, o va întâlni pe Simona!

Sunt foarte fericită să aduc primul punct pentru ţara mea. Am intrat mai greu în meci, dar apoi am început sa simt jocul. Mulțumesc familiei, prietenilor, fanilor care au venit astăzi să mă susțină" – Sorana Cîrstea

Al doilea meci al zilei, Simona Halep – Bojana Jovanovski s-a întrerupt din cauza ploii și va fi reluat mâine dimineață de la scorul de 3-1 și 15-15 în ghemul 5 pe serviciul jucătoarei din Serbia. Ca urmare a situației ivite, arbitrul principal al întâlnirii împreună cu cei doi căpitani nejucători au luat hotărârea ca meciul să se reia începând cu ora 10.00. În cazul în care durata meciului va fi mai mare de 90 de minute, Simona va beneficia de o pauză de o oră și jumătate până la celălat meci de simplu al zilei în care este angrenată, cel cu Ana Ivanovici. Pauza se va restrânge la o oră dacă meciul se va încheia înainte de 90 de minute.

Programul normal al zilei de duminică includea meciurile de simplu Simona Halep – Ana Ivanovici şi Sorana Cîrstea – Bojana Jovanovski, precum şi partida de dublu Irina-Camelia Begu/Monica Niculescu - Jovana Jaksici/Nina Stojanovici.

Alte știri din Tenis de câmp