Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Tenis de câmp
powered by BenQ
Fed Cup: România promovează în Grupa MondialăBogdan Iordache / Mediafax Foto
20 Apr 2015

Fed Cup: România învinge Canada și promovează în Grupa Mondială

Echipa feminină de tenis a României a promovat în Grupa Mondială a Fed Cup după ce a învins Canada (3-1), duminică, la Montreal, grație punctului adus de Alexandra Dulgheru, care a dispus de Francoise Abanda cu 3-6, 7-5, 6-2.

România a revenit în eșalonul de elită al Fed Cup din care nu a mai făcut parte după 1992. În primul tur al Grupei Mondiale II, tricolorele au trecut de Spania, în februarie, la Galați, cu scorul de 3-2, iar acum au învins Canada, la ea acasă.

Echipa condusă de Alina Cercel-Tecșor a obținut acest succes senzațional în condițiile în care nu a contat pe cea mai bună jucătoare a sa, Simona Halep (numărul trei mondial) și nici pe Monica Niculescu (merită o mențiune și Sorana Cîrstea, chiar dacă pentru moment este ieșită din formă). Mai mult, în condițiile în care Irina Begu, prima rachetă a echipei de la Montreal, a acuzat probleme fizice în primul său meci, punctele echipei noastre au fost aduse de Alexandra Dulgheru (două) și Andreea Mitu, o debutantă în Fed Cup.

Dulgheru, după victoria remarcabilă reușită sâmbătă în fața vedetei Eugenie Bouchard (7 WTA), cu 6-4, 6-4, a făcut un meci eroic, cu Francoise Abanda, după ce talentata jucătoare de 18 ani a câștigat primul set și a condus cu 4-2 în al doilea.

Alexandra a început meciul în forță și a avut 2-0, dar apoi jocul său s-a rupt, Abanda (victorioasă în fața Irinei Begu) a jucat fără complexe, a ăntors scorul și a ajuns la 5-2. Dulgheru a încercat să rămână în set, a mai luat un ghem, dar jucătoarea de origine cameruneză s-a impus cu 6-2, după doar 33 de minute.

Dulgheru a început cu dreptul și setul secund, a avut 1-0 după ce a salvat două mingi de break, cele două au mers cap la cap până la 2-2, când Abanda a câștigat pe serviciul româncei, iar apoi s-a distanțat la 4-2. Dulgheru (69 WTA) a redus din handicap, iar apoi a egalat pe serviciul jucătoarei gazdă (260 WTA). Alexandra a luat și al treilea ghem consecutiv, după o minge de break salvată, a condus cu 5-4 și 6-5, iar apoi a luat setul (7-5) după 59 de minute de luptă.

În decisiv, Abanda a debutat cu un break la zero, dar Alexandra a replicat imediat, jucătoarele și-au făcut serviciul în următoarele trei ghemuri, dar Dulgheru a forțat la momentul potrivit, reușind un break foarte important la 3-2 și s-a desprins la 4-2. Neexperimentata Abanda a cedat, iar Dulgheru a obținut victoria (6-2), în după două ore și 11 minute de joc.

România a confirmat pe Arena Maurice-Richard, și la nivel de echipă, ascensiunea tenisului feminin românesc din ultimii ani, confirmată în mai multe rânduri la individual de jucătoarele noastre.

 

sursa: agerpres.ro

Alte știri din Tenis de câmp