Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Tenis de câmp
powered by BenQ
Fed Cup: Revenim în Grupa MondialăMircea Rosca / SportPictures.eu
22 Apr 2018

Fed Cup: Revenim în Grupa Mondială

După o pauză de doi ani echipa României de Fed Cup a revenit în Grupa Mondială și se va alătura altor 7 reprezentative naționale în lupta pentru trofeu.

Simona Halep a risipit ultima urmă de emoție în partida cu veterana Patty Schnyder și a adus punctul de 3-0 pentru tricolore la capătul unei partide de 65 de minute încheiată cu scorul de 6-2, 6-1. Elvețianca în vârstă de 39 de ani nu a putut emite pretenții în fața liderei mondiale și a încercat să îi pună probleme apelând la experiența sa competițională. Aflată la ultimul meci oficial înaintea turneului de la Stuttgart unde va fi singura reprezentantă a României pe tabloul principal de simplu, Simona a bifat un test reușit la începutul sezonului de zgură.

Soarta întâlnirii fiind decisă, a doua partidă de simplu a zilei nu s-a mai disputat și s-a jucat doar partida de dublu pentru care căpitanul nejucător Florin Segărceanu a trimis în teren perechea Sorana Cîrstea/Mihaela Buzărnescu. După un prin set în care au defilat în fața dublului Jil Teichmann/Viktorija Golubic, Sorana și Mihaela au cedat de aceeași manieră setul secund și apoi tiebreak-ul, scorul stabilit după numai 49 de minute fiind 0-6, 6-0, 10-6 în favoarea jucătoarelor din Țara Cantoanelor.

Așadar, România învinge Elveția cu 3-1 și își face loc între primele opt echipe naționale ale lumii. Patru dintre acestea dispută semifinalele competiției – Cehia, SUA, Germania și Franța – iar alte trei au câștigat la fel ca România barajul de accedere în Grupa Mondială – Australia, Belarus, și Belgia. Urmează acum tragerea la sorți a meciurilor ce se vor disputa în luna februarie a anului viitor, ceremonie care va avea loc în luna iunie la Londra.

Conform Regulamentului Fed Cup, cele două națiuni finaliste ale competiției – Cehia și SUA – sunt cap de serie numărul 1 și 2 în cadrul World Group pentru anul următor și vor fi plasate în jumătăți opuse ale tabloului, având garantat la tragerea la sorți dreptul de a evolua pe teren propriu. Favoritele 3 și 4 vor fi stabilite în concordanță cu ITF Fed Cup Nations Ranking.

Alte știri din Tenis de câmp