Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Tenis de câmp
powered by BenQ
Fed Cup: Pliskova semnează prima victorie a întâlniriiDan Tautan / Mediafax Foto
06 Feb 2016

Fed Cup: Pliskova semnează prima victorie a întâlnirii

Întâlnirea dintre România și Cehia din primul tur al grupei mondiale a Fed Cup a fost deschisă de partida dintre Simona Halep și Karolina Pliskova. Pornită ca favorită, Simona a fost la câteva mingi de a câștiga meciul în fața jucătoarei de pe locul 13 WTA, însă a cedat după două ore și 35 de minute cu 7-6 (4), 4-6, 2-6.

După un prim break făcut de constănțeancă și anulat de Pliskova cu un punct obținut după ce a cerut un challenge, compatrioata noastră a reușit să-i rupă din nou serviciul adversarei sale și să se distanțeze la 3-2 în primul set. Cehoaica a excelat la capitolul serviciu, element pentru care este recunoscută în circuit, însă nu a putut străpunge o defensivă bloc construită de numărul 3 mondial. Simona a avut la rândul său un serviciu solid, pe care l-a cedat însă pentru a doua oară în ghemul 10. După o minge de set ratată, ea a cedat la a cincea minge de break și a ținut-o în set pe Pliskova, pe care scurtele la fileu o scot din impas atunci când are mai multă nevoie. Un nou break o aduce pe Halep în postura de a servi pentru set, însă și de această dată loviturile în forță și returul agresiv ce mângâie tușele pe serviciul 2 al tricolorei o salvează pe Pliskova. Astfel se ajunge în tiebreak, unde Simona  taxează o greșeală a adversarei și joacă simplu pentru a-și trece în cont primul set după 66 de minute.

În actul secund Pliskova reușește să se desprindă la 3-1, după un break câștigat în ghemul 3, Simona fiind nevoită să vină din urmă pe tabelă. Ea reușește egalarea în ghemul 8, apoi are două mingi de a face 5-4 pe fondul unei scăderi evidente în joc a cehoaicei, însă le ratează pe ambele și îi permite Pliskovei să facă rebreak și să servească pentru set. A fost momentul critic al partidei, după care Pliskova a egalat la seturi și a pornit cu avantaj psihologic în decisiv.

Returul a început să-i funcționeze din ce în ce mai bine, și-a construit două șanse de break în primul ghem al setului 3 și și-a folosit în continuare eficient serviciul ce a ajuns și la viteze de 190 km/h. După ce și-a făcut serviciul pentru a doua oară în set, Simona a cedat inițiativa și Pliskova a accelerat până la final, aducând victoria pentru Cehia, care conduce cu 1-0 la scorul general.

Astăzi mai are loc partida dintre Monica Niculescu și Petra Kvitova.

Alte știri din Tenis de câmp