Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Tenis de câmp
powered by BenQ
Fed Cup: Optimism în tabăra naționalei RomânieiOvidiu Iordachi / Mediafax Foto
04 Feb 2015

Fed Cup: Optimism în tabăra naționalei României

Componentele naționalei de tenis a României privesc cu optimism meciul din Fed Cup cu echipa similară a Spaniei care se va desfășura sâmbătă și duminică pe arena Patinoarului din Galați.

Atât jucătoarele cât și staff-ul tehnic au declarat într-o conferință de presă desfășurată miercuri că organizatorii au pregătit cu minuțiozitate gala de tenis din week-end.

"Mulțumim organizatorilor că ne-au oferit posibilitatea să jucăm aici la Galați, unde fetelor le place foarte mult. Oamenii sunt foarte drăguți și toată lumea încearcă să ne facă cumva pe plac pentru ca lucrurile să iasă foarte bine", a declarat căpitanul nejucător Alina Cercel-Tecșor.

"Suprafața de joc este OK, nu este nici prea rapidă nici prea lentă. Au fost niște mici discuții pe seama unor porțiuni ale terenului dar per total este OK. Jocurile de Fed Cup ne ajută pentru următoarele turnee, pentru că jocurile în echipă creează o atmosferă aparte, adică intervine spiritul de echipă, sunt alte emoții și ajută foarte mult experiența noastră de jucătoare', a spus Alexandra Dulgheru.

"Ne dorim foarte mult o victorie aici la Galați în fața tuturor suporterilor. Sper să-i facem fericiți și mândri pe toți românii care vor veni din toată țara. Suntem o echipă frumoasă care luptă pentru demnitatea României. Sper să jucăm bine sâmbătă și duminică. Suntem o echipă unită", a afirmat Monica Niculescu.

"Vreau să mulțumesc organizatorilor, tuturor celor care s-au implicat în organizarea acestui eveniment. Pentru mine înseamnă mult să fiu la Galați pentru că aici am crescut, am jucat foarte multe turnee când am fost copil. Sper să joc cel mai bun tenis al meu sâmbătă și duminică, să aduc punctele României. Eu mă simt bine în echipă și sperăm să câștigăm meciul că suntem la noi acasă și este foarte important și foarte frumos să terminăm cu o victorie. În echipă joci pentru țară, nu mai ești individual, nu mai ești pentru tine. Eu în primul rând o să joc pentru toți oamenii care vin să ne susțină și să ne vadă, joc pentru țară și în ultimul rând pentru mine. O să fac tot ce pot să câștig meciurile mele și sper să mă acomodez cât mai repede la acest eveniment", a spus Simona Halep.

"Cu siguranță ceea ce am făcut la Melbourne mă va ajuta foarte mult pentru că în primul rând am avut câteva meciuri bune și rezultatele îmi dau încredere și consistență în joc sâmbătă și duminică când sper că voi juca cel mai bun tenis al meu. Sper să aduc cât mai multe puncte echipei pentru că este o mândrie să jucăm acasă, în fața publicului nostru", a spus Irina Begu.

Simona Halep și Irina Begu au declarat că meciurile de sâmbătă și duminică vor fi dificile, dată fiind experiența adversarelor.

''Vor fi meciuri dificile pentru că împotriva Muguruzei am pierdut o dată și are un mic avantaj, dar este un nou meci, o altă suprafață, jucăm în sală, ceea ce mie îmi place. Am încredere că pot să o înving pe Muguruza, dar și cu Soler va fi un meci dificil, pentru că nu am jucat până acum contra ei. Spania este o echipă foarte puternică, sunt jucătoare bune, au experiență, dar eu am încredere în mine că pot să câștig pentru România'', a spus Halep, numărul trei mondial la simplu.

La rândul ei, Irina Begu a precizat că va lupta pentru a aduce puncte României, chiar dacă este prietenă foarte bună cu una dintre adversare, Lara Arruabarrena, care îi este parteneră la dublu în turneele internaționale.

''Sper că sâmbătă și duminică voi juca cel mai bun tenis al meu. Sper să aduc cât mai multe puncte echipei, pentru că este o mândrie să jucăm acasă în fața publicului nostru. Din câte știu eu, Soler este numărul doi și împotriva ei voi juca, însă până atunci, în primul meci, dacă voi juca eu sâmbătă, va fi împotriva Muguruzei. Cu Lara, în afară de faptul că este partenera mea la dublu, suntem și foarte bune prietene'', a spus Begu.

 

sursa: agerpres.ro

Alte știri din Tenis de câmp