Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Tenis de câmp
powered by BenQ
Fed Cup: Obiectiv îndeplinitKovacs Tamas / Mediafax Foto
09 Feb 2014

Fed Cup: Obiectiv îndeplinit

Sorana Cîrstea și Simona Halep s-au revanșat față de colegele lor Monica Niculescu și Irina Begu și au rezolvat ecuația victoriei în fața echipei Ucrainei încă după cele două meciuri de simplu programate astăzi.

Sorana a intrat prima pe teren și a folosit din start avantajul dat de experiența sa superioară în fața adversarei sale, Olga Savcuk, ocupanta locului 175 în clasamentul WTA. Acest lucru a condus la un meci scurt și concis, adjudecat de Sorana în două seturi – 6-3, 6-0.

Al doilea meci le-a adus pe teren pe Simona Halep și Elina Svitolina (locul 39 WTA). Cu speranțe la un meci reușit în fața ocupantei locului 10 în ierarhia WTA, Svitolina cedează primul set cu 6-3, dar se concentrează mai bine în setul secund unde, după o succesiune de break-uri, se vede în postura de a servi și chiar ajunge să aibă minge de set. A fost momentul în care diferența de locuri în clasament a ieșit în relief cu pregnanță. Simona leagă punct cu punct și reușește o revenire mult dorită de ea și de noi toți. Patru ghemuri consecutive făcute de constănțeancă încheie setul – 7-5 – și meciul.

A fost victoria care ne califică pentru barajul de accedere în grupa mondială II, baraj ce se va desfășura în luna aprilie. Tragerea la sorți va stabili adversara echipei noastre, precum și locul de desfășurare a meciului de baraj, ce se va desfășura după sistemul Cupei Davis (cel mai bun din cinci meciuri).

Alte știri din Tenis de câmp