Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Tenis de câmp
powered by BenQ
Fed Cup: Ne oprim în semifinale. Dar ce luptătoare avem!Sorin Pană / SportPictures.eu
21 Apr 2019

Fed Cup: Ne oprim în semifinale. Dar ce luptătoare avem!

Franța a învins România cu un break în plus în decisivul meciului de dublu la capătul a 9 ore de tensiune și trei meciuri dramatice la Rouen.

La fel ca și ieri, cele două meciuri de simplu au fost câștigate de fiecare parte, Simona Halep făcând un meci colosal pe parcursul a trei ore în care a revenit după amărăciunea pierderii în tiebreak a primului set în fața lui Caroline Garcia. Au urmat două seturi în care constănțeanca a făcut diferența de la 3-3 și echipa României a făcut un pas imens către finala competiției.

A urmat partida dintre Irina Begu și Pauline Parmentier, în care compatrioata noastră a revenit după ce a fost condusă cu set și a egalat după un al doilea act foarte bun, dar a fost dominată clar în cel de-al treilea și astfel decizia urma să se ia după meciul de dublu.

Căpitanul nejucător Florin Segărceanu a ales să o trimită în teren pe Simona Halep alături de Monica Niculescu, și alegerea s-a dovedit a fi inspirată. Chiar dacă numărul 2 mondial a jucat un meci istovitor în deschiderea zilei, la fel ca adversara ei Caroline Garcia, perechea românească a avut o prestație extraordinară și după un prim set câștigat le-au pierdut pe celelalte două după câteva greșeli care au făcut la final diferența.

Cu scorul de 3-2 la general Franța avansează în finala competiției, în timp ce fetele noastre au asigurat locul în grupa mondială a competiției.

 

Iată programul și rezultatele:

Sâmbătă, 20 aprilie

Kristina Mladenovic (66 WTA) - Simona Halep (2 WTA)  3-6, 1-6

Caroline Garcia (21 WTA) - Mihaela Buzărnescu (30 WTA)  6-3, 6-3

Duminică, 21 aprilie

Caroline Garcia - Simona Halep  7-6 (6), 3-6, 4-6

Pauline Parmentier - Irina Begu  6-3, 2-6, 6-2

Kristina Mladenovic/Caroline Garcia - Monica Niculescu/Simona Halep  5-7, 6-3, 6-4

Alte știri din Tenis de câmp