Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Tenis de câmp
powered by BenQ
Fed Cup: Jucăm cu Cehia în deplasareMircea Rosca / SportPictures.eu
24 Iul 2018

Fed Cup: Jucăm cu Cehia în deplasare

La sediul ITF din Londra a avut loc astăzi tragerea la sorți a meciurilor din prima fază a ediției 2019 a Fed Cup by BNP Paribas. Evoluând în World Grup, grupa de elită a competiției ce reunește cele mai puternice 8 echipe naționale, România a fost plasată de sorți într-o întâlnire foarte dificilă ce va avea loc pe 9 și 10 februarie anul viitor la Praga.

Echipa Cehiei, gazda meciului din primul tur, este de 10 ori câștigătoare a trofeului (1975, 1983, 1984, 1985, 1988, 2011, 2012, 2014, 2015, 2016) și are o șansă importantă de a intra anul acesta în posesia celui de-al 11-lea trofeu. În întâlnirile directe, Cehia conduce cu 2-0 după victoria 2-1 din 1980 repurtată pe teren neutru în RFG în sferturile de finală ale grupei mondiale (la acel moment competiția avea alt regulament de desfășurare) și succesul de la Cluj din urmă cu doi ani, scor 3-2.

Conform regulamentelor competiției, cele două națiuni finaliste ale ediției din acest an, Cehia și SUA, au fost fost creditate ca favorite 1 și 2 în World Group 2019, în timp ce toate celelalte echipe, printre care și cea a României, au fost clasate în concordanță cu cele mai recente poziții ocupate în ITF Fed Cup Nations Ranking.

De asemenea, regulamentul le-a oferit Cehiei și SUA posibilitatea de a opta pentru a disputarea pe teren propriu a meciului din primul tur, ambele formații alegând să folosească acest avantaj. Reamintim faptul că în perioada 10-11 noiembrie la Praga va avea loc finala din acest an a Fed Cup între Cehia și SUA.

O prevedere importantă adoptată de Consiliul de administrație al ITF este cea de extindere de la patru la cinci a numărului de jucătoare ce alcătuiesc echipa de Fed Cup.

 

George Cosac, președintele Federației Române de Tenis: ”Din punctul meu de vedere acesta este cel mai puternic adversar. Acum doi ani ele ne-au bătut la Cluj-Napoca și este momentul să ne luăm revanșa. Jucăm cu echipa care a câștigat cinci din ultimele șapte finale Fed Cup și care este din nou în finală, dar dacă vrem să câștigăm trofeul, iar fetele noastre și-au propus acest lucru, atunci trebuie să-i învingem pe cei mai buni. Chiar dacă drumul este lung și anevoios până la câștigarea trofeului, consider că aceasta este, de fapt, finala competiției. Presiunea va fi pe ele, pentru că se joacă la ele acasă, iar noi, să nu uităm, avem în acest moment o echipă foarte valoroasă, și o avem pe Simona Halep, nr. 1 în lume”.

Florin Segărceanu, căpitanul-nejucător al echipei de Fed Cup a României: ”Din cele patru variante posibile aceasta era singura pe care nu ne-o doream. Întotdeauna îți dorești să joci acasă, când este vorba despre Fed Cup, iar după ultimele evenimente reușite de la Cluj-Napoca ne doream și mai mult să jucăm pe teren propriu. Este rău că jucăm la ei, dar și că lotul lor este foarte puternic, au jucătoare bune și la simplu și la dublu. Dar, Cupa Federației este Cupa Federației. Așa cum au câștigat ele la noi acum doi ani, așa putem și noi să câștigăm la ele. Dacă fetele vor fi sănătoase este clar că avem o șansă bună. Avem atâtea jucătoare între cele mai bune 100 din lume, și o avem pe Simona Halep.

În fine, faptul că putem avea cinci jucătoare în echipă este un avantaj pentru națiunile care au multe jucătoare valoroase. Pentru acest meci este un avantaj și pentru noi, dar și pentru Cehia. Poți să alegi mai ușor cea mai bună echipă”.

Alina Tecșor, antrenorul echipei de Fed Cup a României: ”Nu este exact ce ne-am dorit, pentru că nu este ușor să joci în pimul tur cu cea mai titrată echipă a ultimului deceniu, mai ales când erau și alte opțiuni, mai accesibile, dar o să ne regrupăm,  și pentru că avem experiența unei întâlniri recente cu Cehia, știm ce e de făcut. Noi avem o echipă puternică, și chiar dacă faptul că jucăm în deplasare este o experiență nouă pentru această națională, sper să facem față cu brio acestei provocări. De ce nu ar fi un vis devenit realitate să batem Cehia, la ea acasă, în primul tur al Gupei Mondiale, pentru ca apoi să câștigăm titlul. Dacă îți dorești să fii cel mai bun din lume, trebuie să îi învingi pe cei mai buni.

În privința faptului că putem avea cinci jucătoare în echipă, mă bucură această deschidere, această schimbare anunțată de ITF, și cred că ne va avantaja și pe noi”.

 

Iată lista celor patru jocuri ale primului tur al World Grup:

Cehia - România

Belgia - Franța

Germania - Belarus

SUA - Australia

Alte știri din Tenis de câmp