Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Tenis de câmp
powered by BenQ
Fed Cup: Halep și Pliskova deschid balulMihaela Bobar / SportPictures.eu
05 Feb 2016

Fed Cup: Halep și Pliskova deschid balul

Astăzi s-a tras la sorți ordinea meciurilor întâlnirii din primul tur al Grupei Mondiale a Fed Cup ce are loc la Cluj în care fetele noastre întâlnesc deținătoarea titlului, echipa Cehiei.

După ce a revenit asupra deciziei de a se opera și de a nu participa la această întâlnire, Simona Halep, numărul 3 WTA, conduce echipa tricoloră și joacă mîine meciul de deschidere contra Karolinei Pliskova, 13 WTA. Cele două s-au întâlnit până în prezent de trei ori, de fiecare dată victoria aparținând campioanei noastre, toate meciurile disputându-se pe hard în ultimul an de zile. Simona s-a impus de fiecare dată în minim de seturi, la Dubai și Indian Wells în 2015 și în urmă cu o lună în sferturile de la Sydney.

Al doilea meci al zilei de sâmbătă le va aduce în teren pe Monica Niculescu, 37 WTA, și pe liderul echipei Cehiei, Petra Kvitova, locul 9 WTA. Dubla câștigătoare a Wimbledon-ului a câștigat pe iarba de la Eastbourne singura partidă directă dintre ele, disputată în urmă cu trei ani.

Ziua decisivă se deschide cu blockbuster-ul Halep-Kvitova, în care Simona pleacă cu avantajul psihologic al celor două victorii din 2013 și 2014. Prima a avut loc în finala turneului de la New Haven, unul dintre momentele de răscruce ale carierei constănțencei, iar a doua în semifinala de la Madrid, pe zgură. În al doilea meci, Monica Niculescu va juca împotriva Karolinei Pliskova, slătineanca având 2-0 la întâlniri directe, cu victorii la Nantes (2012) și New Haven (2014).

Ultimul meci va aduce față în față perechile Andreea Mitu (128 WTA dublu) / Raluca Olaru (45 WTA dublu) și Denisa Allertova (763 WTA dublu) / Barbora Strycova (36 WTA dublu).

Partidele vor avea loc în Sala Polivalentă din Cluj-Napoca, o arenă modernă, pe o suprafață numită playflex, apreciată a fi mai lentă decât cea de la Australian Open.

 

Sâmbătă, 6 februarie, ora 13:00

Simona Halep - Karolina Pliskova

Monica Niculescu - Petra Kvitova

 

Duminică, 7 februarie, ora 13:00

Simona Halep - Petra Kvitova

Monica Niculescu - Karolina Pliskova

Andreea Mitu/Raluca Olaru - Denisa Allertova/Barbora Strycova

Alte știri din Tenis de câmp