Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Tenis de câmp
powered by BenQ
Fed Cup: Egalitate după prima ziMihaela Bobar / SportPictures.eu
09 Feb 2019

Fed Cup: Egalitate după prima zi

România este egala Cehiei, deținătoarea trofeului Fed Cup, după primele două meciuri disputate astăzi la Ostrava.

Întâlnirea contând pentru primul tur al Grupei Mondiale a fost deschisă de jocul dintre principala jucătoare a gazdelor, Karolina Pliskova, locul 5 WTA, și Mihaela Buzărnescu. Jucătoarea tricoloră clasată pe locul 29 WTA a pierdut în două seturi, în primul având o prestație neconvingătoare la serviciu, cel de-al doilea serviciu fiind ușor de atacat de fostul lider mondial. Odată intrată în jocul Pliskovei, Mihaela a fost dominată de cehoaică și a cedat 1-6 primul set, însă situația s-a echilibrat în cel de-al doilea, acolo unde și-a ridicat nivelul de joc și a câștigat un ghem de serviciu foarte lung pentru 2-1. Din păcate, a cedat serviciul în ghemul 9 și Pliskova nu a ratat ocazia de a închide partida pe propria lansare. 6-1, 6-4 după o oră și 25 de minute și Pliskova ducea Cehia în avantaj, însă replica nu s-a lăsat așteptată.

În cel de-al doilea joc al zilei, Simona Halep, locul 3 WTA, a avut-o caadversară pe Katerina Siniakova, locul 44 WTA. Cu poftă de joc, Simona a avut un start excelent în fața tinerei și tenacei jucătoare cehe, cea care nu a contribuit prea mult în primele 7 ghemuri ale partidei. Constănțeanca a fost jucătoarea pozitivă a secvenței de start cu multe lovituri câștigătoare, dar și cu multe greșeli neforțate (16 până la finalul setului), dovadă a jocului deschis practicat de ea. Servind pentru set la 5-2, Simona a înregistrat un recul în jocul său, fiind incapabilă să închidă primul act în patru rânduri și i-a oferit Siniakovei ocazia de a se apropia pe tabelă. Cehoaica a reușit hold-ul, dar nu a mai putut-o opri pe vulcanica Simona. Ghemul de serviciu ce a închis primul set a fost primul dintr-o serie entuziasmantă de 7 ce au închis și partida, compatrioata noastră anihilând-o pe adversara sa după ce a convertit 3 din 5 mingi de break și nu i-a oferit nicio șansă cehoaicei de a câștiga pe serviciul ei. 6-4, 6-0 după 72 de minute și prima zi se încheie la egalitate în disputa Cehia – România.

Duminică de la ora 14:00 are loc întâlnirea dintre Simona Halep și Karolina Pliskova, urmată de cea dintre Katerina Siniakova și Mihaela Buzărnescu, ziua fiind închisă de întâlnirea de dublu dintre perechile Katerina Siniakova / BarboraKrejcikova și Irina Begu / Monica Niculescu.

Alte știri din Tenis de câmp