Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Tenis de câmp
powered by BenQ
Fed Cup: Egal trist după prima ziSportPictures.eu
22 Apr 2017

Fed Cup: Egal trist după prima zi

Pornită fericit, prima zi a confruntării dintre România și Marea Britanie din cadrul play-off-ului Grupei Mondiale II a Fed Cup by BNP Paribas s-a încheiat într-o notă mai puțin plăcută pentru publicul român.

Simona Halep s-a impus cu 6-4, 6-1 pe Heather Watson depășind toate problemele legate de temperatură, umiditate, teren greu și mingi asemenea și a adus primul punct României, pentru ca Sorana Cîrstea să piardă 2-6, 3-6 în fața principalei rachete a britanicilor, Johanna Konta.

Povestea acestui meci va rămâne în istoria tenisului românesc și va trebui citită fiecărei generații pentru a înțelege că demnitatea și respectul trebuie să fie literă de lege în sportul alb în aceeași măsură ca respectarea regulamentelor. După pierderea primului set de către Sorana, la 2-1 în favoarea compatrioatei noastre în timpul pauzei de bancă arbitrul principal a coborât în teren și a decis eliminarea din arenă a căpitanului nejucător Ilie Năstase pentru limbaj abuziv. După reluarea meciului Sorana face break-ul, dar Konta izbucnește în plâns acuzând că se continuă proferarea de injurii din tribună, iar arbitrul principal îi permite retragerea la vestiare și suspendarea meciului. După reluare, britanica nu a mai făcut niciun pas înapoi și cu o serie de cinci ghemuri a pus capăt partidei.

Astfel, mâine se vor disputa celelalte trei meciuri ale întâlnirii ca și când s-ar porni totul de la zero. Simona ve deschide ziua la ora 11:00 contra Johannei Konta într-un meci ce poate fi decisiv pentru soarta întâlnirii, apoi Irina Begu o va confrunta pe Heather Watson, pentru ca meciul de dublu Monica Niculescu/Sorana Cîrstea - Laura Robson/Jocelyn Rae să încheie programul.

Alte știri din Tenis de câmp