Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Tenis de câmp
powered by BenQ
Fed Cup - Echipa României pentru întâlnirea cu SerbiaKovacs Tamas / Mediafax Foto
09 Apr 2014

Fed Cup - Echipa României pentru întâlnirea cu Serbia

Căpitanul nejucător al echipei de Fed Cup a României, Alina Cercel Tecşor, a anunţat astăzi, 9 aprilie, jucătoarele care vor reprezenta România în întâlnirea cu Serbia, contând pentru Play-Off-ul Grupei Mondiale II. Pe lista oficială înaintată forului internaţional de tenis au fost nominalizate: Simona Halep, Sorana Cîrstea, Monica Niculescu şi Irina Begu. Din lotul lărgit mai fac parte Alexandra Cadanţu, Alexandra Dulgheru şi Raluca Olaru.

Alina Cercel Tecşor, căpitan-nejucător al echipei de Fed Cup a României: „România are în prezent multe jucătoare valoroase şi mă bucur că cele mai bune au răspuns pozitiv convocării pentru întâlnirea cu Serbia. Şansele noastre de a accede în Grupa Mondială II sunt mari, chiar dacă Serbia vine cu cea mai bună echipă. Simona, Sorana, Monica şi Irina au adus România aici şi cred că a venit momentul să o ducă şi mai sus. În plus, vom juca pe teren propriu, ceea ce este un mare avantaj pentru noi.”

George Cosac, preşedintele Federaţiei Române de Tenis: „Aliniem cea mai bună echipă a României din toate timpurile, cu jucătoare de top, ambiţioase şi un joc valoros. Mă bucur că au răspuns ’prezent’ convocării pentru întâlnirea cu Serbia şi vreau să le mulţumesc fiecăreia în parte. Părerea mea este că avem prima şansă indiferent de echipa pe care se va baza Serbia, iar publicul va avea un aport hotărâtor. Îmi doresc ca tribunele să fie pline şi ştiu că avem mulţi iubitori ai tenisului care vor veni să le susţină.”

Întâlnirea dintre România şi Serbia va avea loc în zilele 19 şi 20 aprilie, pe Arena Centrală din cadrul complexului Arenele BNR din Bucureşti. Partida se va desfăşura după sistemul cel mai bun din cinci meciuri. Primele două meciuri de simplu sunt programate sâmbătă, 19 aprilie, iar duminică, 20 aprilie, se vor disputa celelalte două meciuri de simplu şi meciul de dublu.

Echipa care va câştiga întâlnirea va accede în Grupa Mondială II.

 

Simona Halep (22 de ani, 5 WTA)

- a debutat în Fed Cup în 2010, în Portugalia

- prezentă în 11 întâlniri

- a jucat 14 meciuri

- simplu (victorii/înfrângeri) 8/1

- dublu (victorii/infrangeri) 2/3

 

Sorana Cîrstea (24 de ani, 26 WTA)

- a debutat în Fed Cup în 2006, în Bulgaria

- prezentă în 14 întâlniri

- a jucat 22 meciuri

- simplu (victorii/înfrângeri) 8/4

- dublu (victorii/infrangeri) 4/6

 

Monica Niculescu (26 de ani, 40 WTA, la dublu)

- a debutat în Fed Cup în 2004, în Malta

- prezentă în 29 de întâlniri

- a jucat 42 meciuri

- simplu (victorii/înfrângeri) 14/7

- dublu (victorii/înfrângeri) 12/9

 

Irina Begu (23 de ani, 73 WTA, la dublu)

- a debutat în Fed Cup în 2010, în Portugalia

- prezentă în 8 întâlniri

- a jucat 11 meciuri

- simplu (victorii/înfrângeri) 3/2

- dublu (victorii/infrangeri) 4/2

 

Biletele şi abonamentele pentru partida România-Serbia sunt disponibile pe site-ul www.biletetenis.ro, iar începând de luni, 14.04. 2014, se vor putea achiziţiona şi de la casa de bilete de la Arenele BNR,. Preţul unui bilet este de 60 de lei pe zi, în timp ce abonamentul pe cele două zile, sâmbătă şi duminică, este de 95 de lei. Biletul şi abonamentul vor include accesul la toate meciurile disputate pe terenul central al Arenelor BNR.

Alte știri din Tenis de câmp