Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Tenis de câmp
powered by BenQ
Fed Cup: Cehia, adversara din primul turCosmin Iftode / SportPictures.eu
03 Iun 2015

Fed Cup: Cehia, adversara din primul tur

Odată intrate în Grupa Mondială a Fed Cup, tenismenele noastre nu puteau avea ca adversare în primul tur decât una dintre cele mai bune echipe ale momentului. La tragerea la sorți ce a avut loc astăzi, din urma posibilelor adversare făceau parte Cehia, Rusia, Italia și Germania. În cele din urmă, sorții au ales Cehia, meciul urmând a fi găzduit de țara noastră în 6 și 7 februarie 2016.

Cu cine vor juca tricolorele? Finaliste ale ediției din acest an a competiției, cehoaicele vor disputa meciul decisiv pentru trofeu în luna noiembrie cu reprezentativa Rusiei. Școala cehă de tenis este extrem de prolifică – nu mai puțin de 9 cehoaice sunt plasate în top 100 WTA – și a permis căpitanului Petr Pala să alinieze două garnituri diferite pentru cele două meciuri disputate anul acesta.

Astfel, în februarie contra Canadei (4-0) au jucat Karolina Pliskova (12 WTA), Lucie Hradecka (61 WTA), Tereza Smitkova (65 WTA) și Denisa Allertova (88 WTA), în timp ce în semifinala din aprilie disputată cu Franța (3-1) componența a fost Petra Kvitova (4 WTA), Karolina Pliskova (12 WTA), Lucie Safarova (13 WTA) și Barbora Strycova (23 WTA).

Așadar, indiferent de ce garnitură va alinia Petr Pala, va fi un meci dificil în care suportul publicului va fi esențial.

Alina Cercel Tecșor, căpitan-nejucător al echipei de Fed Cup a României: ”În Grupa Mondială sunt cele mai bune opt echipe din lume, nivelul fiind unul foarte ridicat. Adversara noastră este o echipă cu experiență, campioană en-titre și finalistă a actualei ediții de Fed Cup. Faptul că aflăm deja cu cine jucăm, cu mai bine de jumătate de an înainte, ne dă posibilitatea să ne organizăm și să facem o strategie avantajoasă nouă. Cu atât mai mult cu cât vom juca acasă. Cel mai important lucru pentru noi este că am reușit până acum aceste victorii prin jucătoarele noastre, care s-au depășit și au jucat cu suflet și determinare, comportându-se ca o adevărată echipă. Aceasta a făcut diferența în momentele cruciale, chiar și cu echipe mai bine cotate ca noi. De aceea, ne vom păstra același spirit, aceeași ambiție și ne vom pregăti pentru a înfrunta una dintre cele mai tari echipe. Nu va fi ușor, dar ne vom mobiliza ca de fiecare dată și vom crea momente magice pe teren și pentru România”.

George Cosac, președintele Federației Române de Tenis: ”Întâlnim principala favorită a competiției, Cehia, deținătoare a opt trofee de Fed Cup, ultimul câștigat anul trecut și posibil să și-l însușească și anul acesta. Ne așteaptă un meci greu, însă cred în fetele noastre și în deciziile căpitanului nejucător, care ne-au adus până aici, în Grupa Mondială, după mai bine de două decenii. Împreună cu ele vom stabili orașul și suprafața pe care se va juca. Ne bucurăm că jucăm acasă, în fața românilor, care ne-au ajutat de fiecare dată în momentele-cheie ale întâlnirilor”.

Alte știri din Tenis de câmp