Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Tenis de câmp
powered by BenQ
Fed Cup: Begu și Niculescu au adus victoria României în fața SpanieiCosmin Iftode / SportPictures.eu
08 Feb 2015

Fed Cup: Begu și Niculescu au adus victoria României în fața Spaniei

Perechea Irina Begu / Monica Niculescu a adus victoria echipei feminine de tenis a României în fața Spaniei, cu scorul de 3-2, duminică, pe Patinoarul ''Dunărea'' din Galați, în primul tur al Grupei Mondiale II a Fed Cup, după 5-7, 6-3, 6-2 cu cuplul Garbine Muguruza / Anabel Medina-Garrigues, în meciul decisiv.

Primul set a fost unul echilibrat, cele două perechi mergând cap la cap până la 5-5, când ibericele au reușit un break, iar apoi au încheiat setul cu 7-5.

Al doilea set a început cu emoții pentru Begu și Niculescu, ele reușind să salveze două mingi de break, înainte de a-și lua serviciul. Muguruza și Medina-Garrigues au egalat și au preluat conducerea, după un break, dar fetele noastre au reușit să-și recupereze ghemul și apoi s-au desprins la 4-2. Perechea spaniolă a reușit un break, dar româncele l-au anulat și apoi s-au impus cu 6-3.

Manșa decisivă a fost controlată aproape total de românce, Begu remarându-se prin lovituri puternice și precise, iar Niculescu fiind inspirată la fileu, completată și de o doză de șansă. Muguruza, debutantă în Fed Cup, a dat semne de nervozitate accentuată în fața nereușitelor, în timp ce ''veterana'' Anabel Medina-Garrigues a greșit destul de mult. Oaspetele au câștigat primul ghem, după patru mingi de break salvate, dar apoi româncele, impulsionate de public, au luat cinci jocuri la rând, câștigând setul cu 6-2 și meciul după două ore și 25 de minute.

România va juca în luna aprilie în barajul pentru Grupa Mondială, cu una dintre echipele învinse în primul tur al eșalonului de elită al Fed Cup, Polonia, Australia, Italia și probabil Canada (condusă de Cehia după prima zi). Spania va lupta într-un baraj pentru menținerea în Grupa Mondială II.

 

sursa: agerpres.ro

Alte știri din Tenis de câmp