Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Cupa Mondială 2014
powered by Panini
”Febra” autocolantelor Panini a pus stăpânire pe BraziliaAFP / Mediafax Foto
12 Iun 2014

”Febra” autocolantelor Panini a pus stăpânire pe Brazilia

Autocolantele Panini cu fotbaliști sunt la mare cerere pe străzile din Brazilia înainte de debutul turneului final al Cupei Mondiale. Adunări spontane au loc pe străzile din Rio și Sao Paulo, pe măsură ce colecționarii doresc să facă ultimele achiziții pentru a finaliza colecțiile lor înaintea fluierului de start al competiției.

Colecționarii de autocolante se întâlnesc în fața muzeului de arte MASP din Sao Paulo, precum și în mai multe piețe din diverse puncte ale orașului, unde oamenii se adună pentru a face schimb de duplicate pentru a obține pe cele care le doresc, iar uneori schimbul realizându-se mult peste prețul cerut inițial.

Produse de compania italiană Panini începând cu ediția de Cupă Mondială din 1970, din Mexic, copii și adulți indiferent de vârstă cumpără, schimbă și chiar ajung să cerșească frenetic pentru autocolantele ce poartă imaginea celor mai buni jucători ai lumii.

Fiind necesare 640 de autocolante pentru a completa albumul oficial de la Cupa Mondială 2014, există un număr mare de persoane care încearcă să vâneze o carte cu Neymar sau cu algerianul Hassan Yebda în formă de autocolant.

Matematicieni de la Universitatea din Geneva au folosit teoria probabilității pentru a calcula că un colecționar trebuie să cumpere 899 de pachete pentru a obține fiecare autocolant, luând în considerare obținerea de duplicate și excluzând posibilitatea de schimb cu alți colecționari. Grupul a analizat, de asemenea, și potențialul deficit și în cazul în care unele autocolante sunt într-adevăr rare - cum ar fi Ognjen Vukojevic, jucător al naționalei Croației:

Pe eBay, unele seturi finalizate se pot vinde pentru mai bine de 300 de lire sterline și în conformitate cu un raport al publicației The Mirror, un profesor columbian a fost acuzat de furtul autocolantelor Panini de la un elev pentru a finaliza propria colecție.

Într-o declarație făcută înainte de lansarea catalogului acestui turneu, directorul executiv al Panini, José Eduardo Martins, a spus: "Lansarea albumului autocolantelor marchează începutul real al Cupei Mondiale. Este o adevărată febră."

 

sursa: itv.com

Alte știri din Cupa Mondială 2014