Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Liga 1
powered by Panini
Fără stemă și fără strălucire în GhenceaSportPictures.eu
07 Dec 2014

Fără stemă și fără strălucire în Ghencea

Meciul Stelei cu CSMS Iași părea o poveste cu final așteptat pe care foarte puțini suporteri ai echipei roș-albastre au venit să o vadă transpusă în practică în ”Templul” din Ghencea.

Vremea friguroasă părea că va impieta asupra calității jocului, însă cei 22 de jucători din teren au infirmat supoziția încă din startul partidei, prima ocazie mare de gol înregistrându-se în chiar primul minut de joc. Bine găsit de Keșeru în marginea careului de 16 metri ieșean, Adi Popa a trimis în transversală după care Chipciu a reluat cu capul către poarta goală, însă unul dintre fundașii moldoveni îndepărtează pericolul în ultima clipă. Primul sfert de oră este asezonat cu noi ocazii steliste semnate de Tănase, cu un șut de la distanță ce îl surprinde pe Grahovac, dar balonul a trecut puțin pe lângă, și de Keșeru, care îl ia la țintă pe goalkeeper-ul ieșean din 14 metri. Oaspeții încep să iasă cu curaj în ofensivă și își construiesc cu calm atacuri, însă finalizarea este în continuare o problemă pentru formația cu doar 4 goluri marcate în cele 8 deplasări efectuate. Surprinzător, nici gazdele nu reușesc să concretizeze posesia superioară în special din cauza serii mai puțin inspirate a ”magicianului” Sânmărtean. Nici Chipciu, nici Keșeru, nici Adi Popa nu pot să schimbe tabela pentru o echipă prea relaxată în prima repriză și prea precipitată în repriza secundă.

Nici intrarea lui Rusescu sau a lui Stanciu nu au produs declicul așteptat de suporterii steliști, iar ieșenii au continuat să arate că se pot apăra foarte bine și pot ”mușca” pe contraatac, așa cum a fost în minutul 76 prin Ciucur. Secundele se scurg agonizant, se intră în prelungiri și izbăvirea vine în minutul 95 la o minge arungată la bătaie în careul ieșean. Szukala a urmărit excelent traiectoria balonului, a profitat de desincronizarea dintre Munteanu și Grahovac și a trimis cu capul balonul în poarta părăsită neinspirat de portarul ieșenilor. Grahovac a și faultat în disperare de cauză, fapt care i-a adus cartonașul roșu. Pentru a echilibra situația în teren și pentru a lua vacanță câteva zile mai devreme, Prepeliță a luat și el al doilea galben și nu va juca meciul de duminica viitoare din Cupa Ligii programat între aceleași două echipe, la Iași de această dată.

Partida din această seară s-a încheiat, așadar, Steaua – CSMS Iași 1-0 (0-0), trei puncte pentru campionii României care din atitudinea afișată în prima repriză au arătat că așteaptă nerăbdători sfârșitul unui sezon extrem de încărcat pentru ei.

Steaua (antrenor Constantin Gâlcă): Arlauskis - Luchin, Szukala, Varela, Filip - Prepeliță, Sânmărtean - Adi Popa (min. 70 Stanciu), Chipciu, Tănase – Keșeru (min. 61 Rusescu)

CSMS Iași (antrenor Nicolo Napoli): Grahovac - I. Voicu (min. Mitici), L. Munteanu, Plămadă, Bădic - Olah, Mihalache - Ciucur, L. Bole (min. 87 Novac), Bosoi - L. Dobre (min. 90+5 Caparco)

Alte știri din Liga 1