Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Judo
Fără medalii la DusseldorfSportPictures.eu
23 Feb 2014

Fără medalii la Dusseldorf

În primul Grand Prix de judo al anului, la Dusseldorf, s-au întâlnit peste 370 de judoka din 55 de ţări de pe cinci continente. În cele trei zile de concurs, de vineri, 21 februarie, şi până duminică, 23 februarie, au intrat pe tatami şi şase reprezentanţi ai ţării noastre, 3 la masculin, Laszlo Szoke (-66 kg), Dan Fâşie (-73 kg), Costel Dănculea (-73 kg) si 3 la feminin, Monica Ungureanu (-48 kg), Andreea Chiţu (-52 kg), Corina Căprioriu (-57 kg).

Din păcate, rezultatele sportivilor noştri au fost modeste, competiţia fiind dominată de sportivii japonezi, câştigători a nu mai puţin de 6 medalii de aur.

La feminin, Corina Căprioriu, numărul 7 mondial la categoria -57 kg şi vicecampioană olimpică, a intrat vineri în concurs întâlnind-o în turul doi (primul tur a fost liber pentru sportiva noastră) pe japoneza Kaori Matsumoto, revenită în activitate după doi ani de pauză. În reeditarea finalei olimpice de la Londra, Corina a fost învinsă de către sportiva niponă. De altfel Matsumoto a ajuns până în finală, pe care a şi câştigat-o în cele din urmă.

Tot vineri, la categoria 48 de kilograme, Monica Ungureanu a fost eliminată în primul tur de japoneza Ami Kondo, iar la 52 de kilograme, Andreea Chiţu (numărul 4 mondial) a pierdut finala grupei D, în faţa rusoaicei Natalia Kuziutina. Intrând în recalificări, Chiţu a fost învinsă de finlandeza Jaana Sundberg şi a ocupat finalmente poziţia a 7-a la categoria ei.

În întrecerea masculină, Laszlo Szoke (categoria -66 kg) a fost eliminat în turul doi al grupei A de mongolul Tumurkhuleg Davaadorj, Costel Dănculea (categoria -73 kg) a pierdut în turul 2 la israelianul Sagi Muki iar Dan Fâşie (-73 kg) a fost eliminat şi el în turul 3 de către japonezul Hiroyuki Akimoto, campionul mondial din 2010.

Alte știri din Judo