Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Fotbal
Fără goluri în ”derbyul litoralului”SportPictures.eu
14 Mar 2014

Fără goluri în ”derbyul litoralului”

Meciul de debut al etapei a XXIII-a a Ligii 1 a adus la Chiajna două echipe de pe litoral, Viitorul Constanța și Săgeata Năvodari. Departe de nisipul plajelor, ambele au încercat, dar nu au reușit prea multe, întâlnirea încheindu-se cu un scor alb convenabil doar contracandidatelor la salvarea de la retrogradare.

Primele 20 de minute au aparținut gazdelor de la Viitorul, care l-au încercat pe Panagopoulos prin Dică, cu o lovitură de cap în transversală, dar dintr-o poziție discutabilă de ofsaid, și prin Mitrea, al cărui șut frumos din voleu la colțul lung a trecut ”săgeată” puțin pe lângă vinclul porții oaspeților. Năvodărenii dau replica printr-o frumoasă acțiune de atac în minutul 22, când reușesc să ajungă din propria jumătate de teren în marginea careului de 16 metri advers din trei pase, finalizarea cu șut a lui Vezan nereușind, însă, să-l surprindă pe Balauru. Repriza se încheie într-o notă de relativă dominare a gazdelor, care au bifat mai mult la capitolul ofensiv.

La șapte minute de la reluare, Toșca trece pe sub o centrare de pe partea stângă căzută în careu și îl privește pe Deletic cum, din 7 metri, lovește slab balonul cu capul, mingea fiind reținută de Balauru. La câteva minute distanță același Deletic primește o minge lungă trimisă din propria jumătate de teren, pătrunde în careul Viitorului, trece balonul peste Mitrea și trimite slab pe colțul lung, acolo unde Balauru reșine. Visătoarea apărare a Viitorului era să fie taxată în minutul 60 de Ilie Iordache, angajat cu o minge lungă în spatele liniei fundașilor constănțeni, dar indecizia sa în situația de 1 la 1 cu Balauru i-a permis goalkeeper-ului Viitorului să respingă cu piciorul. În replică, Viitorul semnează cea mai mare ocazie a meciului prin Gavra, a cărui lovitură de cap în urma unei lovituri libere executate de Marin lovește bara din stânga lui Panagopoulos. Constănțenii puteau fi surprinși pe final de o nouă lansare în adâncime, dar Balauru iese în afara careului și îndepărtează pericolul.

Scor final Viitorul – Săgeata 0-0, gazdele menținându-se sub linia de plutire, cu 23 puncte pe locul 15, iar năvodărenii pe 13 cu 24 de puncte.

 

Viitorul Constanța (antrenor Bogdan Argeș Vintilă): Balauru - Puţanu, Larie, Mitrea, Toşca (min. 72 Gavra) - Daminuţă, Benzar - Băluţă (min. 68 Lazăr), Dică (min. 68 Marin), Mitriţă - Axente

Alte rezerve: Buzbuchi, Moga, Cârstocea, Vână

Săgeata Năvodari (antrenor Cătălin Anghel): Panagopoulos - Navarro, Popa, Munteanu, Lopez - Muzac, Johnson –Iordache (min. 75 Tigoianu), Vezan, Deletic (min. 81 Tudose) - Guerra (min. 78 Mihai Roman II)

Alte rezerve: Băican, Bărbulescu, Dinu, Peteleu

Alte știri din Fotbal