Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Handbal
powered by Frisomat
FRH: Sezonul 2019-2020 se încheie fără a se acorda titlurile de campioaneRăzvan Păsărică / SportPictures.eu
18 Mai 2020

FRH: Sezonul 2019-2020 se încheie fără a se acorda titlurile de campioane

În urma unei ședințe ale Consiliului de Administraţie al Federaţiei Române de Handbal s-a luat decizia ca ambele campionate, feminin și masculin, de primă ligă din sezonul 2019-2020 să se încheie fără a se mai disputa alte meciuri. Așadar, ierarhiile din Liga Florilor şi din Liga Zimbrilor înghețate odată cu intrarea în starea de urgență vor fi și cele finale, dar cele două formaţii aflate pe prima poziție, Dinamo Bucureşti, la masculin, şi respectiv SCM Râmnicu Vâlcea, la feminin, nu își vor trece în palmares vreun titlu.

Decizia a fost luată cu un scor de 11-5 în votul membrilor, iar în ceea ce privește participarea în cupele europene scorul a fost 9-7 la voturi pentru a se merge pe clasamentul actual, conform site-ului oficial al Federației Române de Handbal.

Clubul CSM București este marele perdant ca urmare a adoptării acestei decizii, deoarece inițial Federaţia Română de Handbal hotărâse să se dispute restanţa AHCM Slobozia - CSM Bucureşti pentru ca ”tigroaicele” să aibă același număr de meciuri ca SCM Râmnicu Vâlcea, echipă cu care erau la egalitate de puncte.

Prin urmare, SCM Râmnicu Vâlcea va fi reprezentanta României în EHF Champions League, în timp ce CSM București va aplica pentru un wild card la forul european. În cazul unui răspuns negativ, ”tigroaicele” vor evolua în European Handball League alături de Minaur Baia Mare și SCM Gloria Buzău.

La masculin, Dinamo Bucureşti și Potaissa Turda vor fi înscrise în European Handball League, alb-roșiii urmând să solicite un wild card pentru noul format al EHF Champions League. În Cupa EHF vor evolua Minaur Baia Mare și HC Dobrogea Sud Constanţa.

Turneele finale ale Cupei României ediția 2019-2020 ar putea fi programate înaintea debutului sezonului viitor.

Un element important a fost cel legat de retrogradare, iar decizia unanimă a Consiliului de Administraţie al FRH a fost să nu se retrogradeze din Ligile Naţionale în acest sezon, iar Ligile Naționale vor avea la start câte 16 echipe în viitorul sezon.

Alte știri din Handbal