Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Business sport
powered by Durby Consulting
FRF va încasa 3,2 milioane de euro pe an din drepturile de televizare a meciurilor naţionaleiSportPictures.eu
31 Mar 2014

FRF va încasa 3,2 milioane de euro pe an din drepturile de televizare a meciurilor naţionalei

Preşedintele de onoare al FRF, Mircea Sandu, a declarat agenţiei MEDIAFAX că în urma centralizării drepturilor de televizare a partidelor echipelor naţionale la nivelul UEFA forul de la Casa Fotbalului va încasa anual suma de 3.200.000 de euro.

Oficialul FRF a precizat că în urma deciziei UEFA de centralizare a drepturilor TV sunt avantajate federaţiile din ţări precum România, care a încasat pentru difuzarea partidelor de pe teren propriu ale echipei naţionale din preliminariile Cupei Mondiale din Brazilia suma de 700.000 de euro.

"Prin centralizarea drepturilor de televizare vin bani în plus faţă de ceea era până acum la preliminariile europene şi mondiale. S-a centralizat, ca la Champions League. Toate asociaţiile au fost consultate, s-au făcut reuniuni. Spre exemplu, România, de la 1,7 milioane de euro pe o campanie, de la televiziuni, când se făceau mai multe oferte, am ajuns la 700.000 de euro pentru că a venit doar o televiziune la ultimile preliminarii. Iar de la UEFA îţi dă 3.200.000 de euro pe an. Şi chiar dacă ei nu vând foarte bine în România, prin «pool-ul» care se crează la nivel european, pentru că se vând foarte bine în Spania, Germania, Anglia, Franţa, se ajunge la astfel de sume. Sigur că în Germania, Franţa, Spania se dă patru milioane pe un meci, dar şi nouă ne dau trei milioane şi ceva pe an, federaţiei române. Se înregistrează audienţa, ratingul, care cântăresc foarte mult. E un contract favorabil pentru toate federaţiile, pentru că nu cedau englezii sau nemţii dacă nu era favorabil. Dar pentru federaţiile mici este chiar foarte favorabil din punct de vedere financiar", a declarat Sandu pentru MEDIAFAX.

Până acum, Federaţia Română de Fotbal vindea drepturile de televizare a partidelor echipei naţionale prin intermediul ofertelor transmise către televiziunile din România. La ultimele preliminarii, pentru Cupa Mondială din Brazilia din acest an, singura ofertă depusă a venit din partea trustului Intact Media, Antena 1 fiind televiziunea care a transmis partidele echipei naţionale disputate pe teren propriu.

În urma deciziei UEFA de centralizare a drepturilor de televizare a tuturor partidelor disputate în preliminariile campionatelor europene şi mondiale, federaţiilor afiliate le va reveni o sumă direct proporţională cu audienţele, dar şi cu preţul de achiziţie al acestora, după un model folosit pentru partidele din Liga Campionilor.

Conform unei precizări a Televiziunii Române făcute în luna februarie, TVR deţine drepturile de difuzare pentru meciurile disputate de echipa naţională, acasă şi în deplasare, în preliminariile Campionatului European din 2016 şi Cupei Mondiale din 2018.

 

sursa: mediafax.ro

Alte știri din Business sport