Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Fotbal
FRF a trimis la UEFA lista cluburilor cu licenţă pentru cupele europene, fără DinamoSportPictures.eu
30 Mai 2014

FRF a trimis la UEFA lista cluburilor cu licenţă pentru cupele europene, fără Dinamo

Directorul Administraţiei de Licenţiere din cadrul FRF, Viorel Duru, a declarat, vineri, agenţiei MEDIAFAX, că a transmis la UEFA lista cluburilor cu licenţă pentru competiţiile europene, fără Dinamo, care nu mai are şanse la participarea în Liga Europa nici în cazul unui răspuns favorabil la TAS.

"E bătută în cuie situaţia CFR-ului, pentru că are licenţă şi pentru că Dinamo nu are licenţă. Mai departe responsabilitatea mea s-a înceheiat. Urmează ca pe 2 iunie să transmită federaţia la departamentul competiţii al UEFA lista echipelor care sunt eligibile să participe în competiţiile europene, pe baza clasamentului sportiv şi a licenţelor acordate. Noi am transmis astăzi la departamentul de licenţiere din cadrul UEFA lista cluburilor din Liga I care deţin licenţe de participare în competiţiile europene. Pe listă se regăsesc toate echipele care deţin licenţă pentru cupele europene, se regăseşte şi CFR Cluj, dar şi echipe precum Pandurii Târgu Jiu, Botoşani, Ceahlăul, Mediaş, care sunt clasate sub CFR Cluj. Decizia finală urmează să o ia UEFA pentru că ei sunt organizatorii competiţiilor. Dar nu se poate întâmpla ca UEFA să spună «nu vrem pe CFR, vrem pe Mediaş». Se va lua în ordinea clasamentului naţional", a declarat Duru pentru MEDIAFAX.

Oficialul FRF a precizat că Dinamo nu mai şanse să participe în Liga Europa nici în cazul în care va face recurs la TAS şi va obţine un răspuns favorabil: "Există o procedură, conform regulamentului de licenţiere să te adresezi cu recurs la TAS. Dar UEFA impune ca până la data de 30 mai să fie transmise cluburile din prima divizie care deţin licenţă de participare în cupele europene. Ceea ce s-a şi întâmplat. Deci chiar dacă s-ar adresa la TAS, n-ar mai avea efect o eventuală decizie de a i se acorda licenţa, pentru că termenul a fost depăşit".

Nici în cazul în care Tribunalul Bucureşti nu aprobă cererea FC Dinamo de intrare în insolvenţă, situaţia formaţiei pregătite de Flavius Stoican nu se va schimba. "Nu se mai întâmplă nimic în cazul în care tribunalul nu aprobă cererea de intrare în insolvenţă. În urma cererii depuse la tribunal s-a constatat că Dinamo încalcă regulamentul UEFA de licenţiere a cluburilor, care spune că unui solicitant de licenţă, un deţinător de licenţă în cazul nostru, care solicită intrarea în insolvenţă, i se refuză licenţa. Decizia tribunalului nu mai are nicio relevanţă", a mai spus Duru.

Comisia de Apel a Administraţiei de licenţiere a FRF a respins miercuri memoriul echipei FC Dinamo prin care contesta retragerea licenţei pentru sezonul 2014/2015 al Ligii Europa.

FC Dinamo a depus, la Tribunalul Bucureşti, dosarul prin care solicită deschiderea procedurii de insolvenţă. Tribunalul Bucureşti a analizat acest dosar şi a stabilit un nou termen în data de 11 iunie.

Conform legislaţiei UEFA un club nu poate participa în cupele europene în perioada în care se află în insolvenţă. UEFA permite înscrierea cluburilor în competiţiile pe care le organizează după un an de la încheierea acestei proceduri.

Formaţia condusă de Flavius Stoican a ocupat poziţia a patra în clasamentul Ligii I la finalul sezonului, loc care îi permite să participe în turul doi preliminar al Ligii Europa, ediţia 2014-2015.

Următoarea echipă în clasament care deţine licenţă pentru cupele europene este CFR Cluj.

 

sursa: mediafax.ro

Alte știri din Fotbal