Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Baschet
powered by Trocal
FRB a stabilit programul competițiilor interne din viitorul sezonRăzvan Păsărică / SportPictures.eu
10 Iul 2020

FRB a stabilit programul competițiilor interne din viitorul sezon

Ședința Consiliului Director al Federației Române de Baschet s-a desfășurat joi, 9 iulie în regim de videoconferință și a stabilit modalitățile de desfășurare a competițiilor interne din sezonul 2020-2021. Astfel, sistemul competițional al Ligii Naționale de Baschet Masculin (LNBM) prevede ca indiferent de numărul echipelor înscrise, competiția să se desfășoare într-un format cu o serie unică. În prima sa fază se va juca după sistemul fiecare cu fiecare, tur-retur, și se face clasamentul, pentru ca în faza a 2-a să se formeze două grupe. În grupa cu echipele de pe locurile 1-8, care vor juca in play-off, se vor juca 3 tururi (sistem 3/5, etapă dublă cu o zi pauză), în timp ce pentru locurile 5-8 se vor juca tururi de 2/3 jocuri. În grupa cu echipele de pe locurile 9-N, care vor juca play-out, se vor disputa 2-3 tururi de 2/3 jocuri.

La finalul competiției se va decerna titlul de campioana al LNBM, iar echipele de pe ultimele două locuri vor juca la începutul sezonului 2021-2022 un baraj cu echipele de pe primele două locuri din Liga 1, pentru a stabili echipele care vor intra în LNBM în sezonul următor.

Pentru Cupa României, ediția 2020-2021, în funcție de numărul echipelor participante, se vor juca 2-3 tururi și turneu Final 4. În Cupa României se joacă după aceleași reguli ca în LNBM, doar regula românilor diferă – fiecare echipă trebuie să joace cu 2 jucători români pe toata durata jocului, dintre care cel puțin un jucător român să fie U23. Tragerea la sorți va fi la aceeași dată cu cea pentru LNBM.

Calendarul competițional prevede că LNBM va începe în data de 10 octombrie și se va termina în intervalul 2-12 iunie 2021, iar Cupa României va incepe în 3 și 7 octombrie, cu Turul 1, iar Final 4 va avea loc în perioada 5-6 februarie 2021.

Tragerea la sorți a programului LNBM și a Cupei României va avea loc pe 24 august 2020, la sediul FRB, după validarea înscrierilor participanților de către Consiliul Director.

Alte știri din Baschet