Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Juniori
FOTE 2015: Noi medalii pentru delegația României
31 Iul 2015

FOTE 2015: Noi medalii pentru delegația României

Atleta Andrea Miklos a cucerit, vineri, medalia de aur în proba de 400 m, din cadrul Festivalului Olimpic al Tineretului de la Tbilisi, cu un nou record personal - 53.68, a treia medalie de aur a delegației noastre, după cele obținute de Georgiana Aniței, la triplusalt, și înotătoarea Maria Claudia Gâdea, la 400 m mixt.

Tânăra sportivă, în vârstă de 16 ani, a făcut o cursă a turului de stadion excelentă, impunându-se clar, cu aproape o secundă și jumătate în fața principalelor ei urmăritoare, medaliata cu argint Yasmin Giger (Elveția) - 55.02 (Personal Best) și Katarina Sekulic (Serbia) - 55.09, medaliată cu bronz.

Andrea Miklos, care a venit în capitala Georgiei de la Mondialele pentru cadeți de la Cali, a trecut cu bine și proba de foc a competițiilor puternice consecutive, îmbunătățindu-și de la un concurs la altul performanțele.

În proba de triplusalt, Răzvan Grecu s-a situat pe locul secund cu 15,03 m (Personal Best), fiind devansat de francezul Enzo Hodebar - 15,24 m, iar medalia de bronz a fost obținută de italianul Andrea Dallavalle - 14,74 m.

La aruncarea ciocanului, Mihăiță Micu a intrat în posesia argintului tineretului olimpic, cu o aruncare de 70,18 m, o performanță apropiată de cel mai bun rezultat al său din carieră (70,25). Medalia de aur a fost obținută de favoritul concursului, ucraineanul Mihailo Gavriliuk - 75,20 m, în timp ce pe locul 3 al podiumului de premiere a urcat Dmitri Baravkov (Belarus), cu 68,05 m.

În concursul de înot, sportivul român Daniel Cristian Martin a obținut medalia de bronz la 200 m spate, fiind cronometrat cu timpul de 2:04.92. Aurul a revenit rusului Pavel Tatarenko - 2:03.21, iar argintul irlandezului Conor Ferguson - 2:03.46.

Perechea Ștefania Selma Cadar / Andreea Prisăcariu și-a asigurat medalia de argint în proba de dublu a turneului de tenis din cadrul Festivalului Olimpic al Tineretului de la Tbilisi, învingând, vineri, în semifinale, cu 6-4, 7-8 (7/4) cuplul elvețian Leonie Kuenig / Simona Waltert. Pentru a cuceri medalia de aur a ediției 2015 a FOTE, Cadar și Prisăcariu (desemnate cap de serie nr. 6) vor trebui să întreacă în finală perechea slovenă Kaja Juvan / Nika Radisic, după ce aceasta a reușit să dispună în cealaltă semifinală de favoritele 1 ale probei de dublu feminin, rusoaicele Sofia Lansere și Taisia Pacikaleva, cu scorul de 6-2, 6-4.

 

sursa: agerpres.ro

Alte știri din Juniori