Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Polo
powered by Ariston
FINA a stabilit modalitatea de calificare la turneul olimpic de polo 2016SportPictures.eu
03 Iun 2014

FINA a stabilit modalitatea de calificare la turneul olimpic de polo 2016

Singurul sport de echipă care ne-a reprezentat la ultimele Jocuri Olimpice, la Londra în 2012, polo-ul, va avea mult de muncă pentru a repeta isprava. Forul mondial de natație, FINA, a stabilit criteriile de calificare pentru echipele naționale, în perspectiva Jocurilor Olimpice de la Rio de Janeiro, din 2016. Preliminariile vor fi foarte dure.

La competiția olimpiucă vor lua parte 12 formații, din care una este deja calificată automat, Brazilia, ca țară gazdă. Câștigătoarea Ligii Mondiale din 2015 va avea și ea asigurată cota olimpică, în timp ce primele două clasate la Campionatul Mondial din 2015 își asigură, de asemenea, calificarea la turneul olimpic. Campionatele continentale din 2016 asigură și ele bilete olimpice pentru formațiile care vor câștiga titlurile.

În Europa, competiția va avea loc la Belgrad, după care, tot în Capitala sârbă se va desfășura și turneul preolimpic, care mai pune la bătaie ultimele trei locuri calificante. Acest număr de locuri se poate suplimenta, așa cum s-a întâmplat și pentru Londra, dacă Africa nu trimite nicio reprezentantă la Rio de Janeiro. 

Alte știri din Polo