Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Baschet
powered by Trocal
FIBA Womens Eurobasket 2019 Qualifiers: Victorie de final de campanieMircea Roșca / SportPictures.eu
21 Nov 2018

FIBA Womens Eurobasket 2019 Qualifiers: Victorie de final de campanie

România a obținut a doua victorie din campania pentru FIBA Womens Eurobasket 2019 Qualifiers în partida din această seară diputată contra Finlandei în sala ”Horia Demian” din Cluj-Napoca.

Elevele lui Dragan Petricevic au avut un început de joc ezitant în fața unei echipe care a înregistrat înfrângeri pe linie în cele cinci meciuri disputate până astăzi și timp de mai bine de jumătate de oră au fost conduse pe tabelă. Mai mult decât atât, ele au reușit contraperformanța de a înscrie doar 7 puncte în sfertul al doilea și la pauza mare scorul era 28:34.

Un sfert 3 câștigat la limită a animat puținul public prezent la meci, declicul în joc apărând abia în ultimele 10 minute în care ”acvilele” s-au depășit și au înscris nu mai puțin de 29 de puncte pe fondul unei căderi evidente a echipei oaspete.

În cele din urmă România s-a impus cu 71:60 (21:25, 7:9, 14:13, 29:13) și a bifat victoria și în returul cu adversara scandinavă terminând pe locul 3 în grupa E a calificărilor.

Gabriela Mărginean a înscris 25 de puncte, iar Elisabeth Pavel a intrat în double-digit cu 14 puncte și 12 recuperări. La ultimul său meci în tricoul naționalei, Ancuța Stoenescu a înscris 7 puncte, a făcut 4 recuperări și a dat trei pase decisive.

Alte știri din Baschet