Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Baschet
powered by Trocal
FIBA Europe Cup: U-Banca Transilvania, victorie categorică și calificare în grupeFlaviu Buboi / SportPictures.eu
09 Oct 2019

FIBA Europe Cup: U-Banca Transilvania, victorie categorică și calificare în grupe

U-Banca Transilvania a surclasat-o pe K.B. Rahoveci în cel de-al doilea meci al preliminariilor FIBA Europe Cup. Formația clujeană a învins vicecampioana din Kosovo cu scorul de 91 la 47 și s-a calificat astfel în grupele competiției. 

Mihai Silvășan a început încleștarea cu o formulă alcătuită din Kerron Johnson, Patrick Richard, David Vida, Donatas Tarolis și Darko Planinić. La fel ca în partida tur, startul confruntării a fost unul echilibrat. Kosovarii ne-au condus chiar cu 7-5, însă baschetbaliștii clujeni și-au impus ritmul. David Vida a scuturat plasa de la mare distanță, iar U-Banca Transilvania și-a adjudecat ulterior primul sfert cu 22-18. Artis Ate a deschis actul secund cu un coș înscris din spatele semicercului, în timp ce Donatas Tarolis a zguduit panoul cu un alley-oop din pasa lui Johnson, 28-17. Pe finalul sfertului, Andrei Calnicenco a punctat pentru 43-26. Drept urmare, U-Banca Transilvania a încheiat repriza în forță, tot printr-un alley-oop semnat de Tarolis, 51-26.  

Problema învingătoarei nu s-a mai pus în repriza secundă. Amfitrionii au fost superiori din toate punctele de vedere și au izbutit numeroase faze spectaculoase. Mihai Silvășan i-a aruncat din nou în luptă pe tinerii jucători, care au evoluat la înălțime. David Vida s-a remarcat prin precizia la aruncări, pe când Ștefan Grasu și Rareș Uță s-au luptat cu succes sub panou. Mai mult, fundașii Anton Rotaru și Toma Lungoci au bifat peste 10 minute pe parchet și au demonstrat maturitate în joc.

U-Banca Transilvania va fi repartizată în grupa G a FIBA Europe Cup, alături de Sodertalje (Suedia), BC Balkan (Bulgaria) și Enisey Krasnoyarsk (Rusia). Primul joc al clujenilor va fi cu Sodertalje, pe 23 octombrie, în deplasare.

 

sursa: u-bt.ro

Alte știri din Baschet