Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Baschet
powered by Trocal
FIBA Europe Cup: U-Banca Transilvania Cluj ratează un tempoMircea Rosca / SportPictures.eu
31 Ian 2018

FIBA Europe Cup: U-Banca Transilvania Cluj ratează un tempo

Campioana României a pierdut pe teren propriu partida disputată în cadrul penultimei etape a fazei a doua a FIBA Europe Cup. Belgienii de la Belfius Mons-Hainaut au administrat a doua înfrângere consecutivă în grupă elevilor lui Mihai Silvășan, care vor juca săptămâna viitoare meciul decisiv pentru calificarea în play-off-ul competiției tot pe teren propriu contra ciprioților de la Keravnos.

U-Banca Transilvania Cluj a avut un start ezitant în meciul din Polivalenta de sub Feleac și a permis belgienilor să se distanțeze treptat până la un avantaj de 16 puncte, 23:39, la jumătatea sfertului secund. Lapornik și colegii săi au sunat mobilizarea și au recuperat treptat din handicap pentru a trece la conducere cu 5 puncte la finalul sfertului 3, scor 61:56. Revenirea nu a mai fost susținută fizic și în ultimele 10 minute, căderea gazdelor fiind speculată de echipierii de la Mons care s-au desprins în ultimele trei minute de joc, scorul final al întâlnirii fiind 77:80 (15:28, 21:14, 25:14, 16:24).

Miha Lapornik (17 puncte, 3 recuperări), Giordan Watson (17 puncte) și Zeljko Sakic (14 puncte, 10 recuperări) au fost ”motoarele” campioanei României, în timp ce Green (21 puncte, 4 recuperări), Jones (14 puncte, 5 recuperări) și Demps (14 puncte) au fost artizanii victoriei belgienilor.

Clujenii ocupă locul 3 în clasamentul grupei L cu 7 puncte, la egalitate de puncte cu Belfius Mons-Hainaut, echipă situată pe ultima poziție. Victoria 74:72 a celor de la Keravnos pe teren propriu cu Donar Groningen a complicat situația, ambele echipe având acum câte 8 puncte. Calificarea în play-off va fi posibilă pentru clujeni în cazul unui succes sub Feleac cu Keravnos coroborată cu victoria în Olanda a gazdelor de la Donar în fața celor de la Belfius Mons-Hainaut. Ambele partide sunt programate săptămâna viitoare, marți cel de la Groningen și miercuri cel de la Cluj.

Alte știri din Baschet