Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Baschet
powered by Trocal
FIBA Europe Cup: Românii nu zâmbesc la debutul fazei grupelorStefan Constantin / SportPictures.eu
17 Oct 2018

FIBA Europe Cup: Românii nu zâmbesc la debutul fazei grupelor

Astăzi au început meciurile fazei grupelor FIBA Europe Cup, fază în care evoluează campioana CSM CSU Oradea și vicecampioana Steaua București.

Orădenii au fost repartizați în grupa A alături de Sakarya BSB (Turcia), ZZ Leiden (Olanda) și s.Oliver Würzburg (Germania), iar primul meci l-au disputat în această seară în arena ”Antonio Alexe” cu echipa germană. Elevii lui Cristian Achim au pierdut fără drept de apel, scor 69:82 (14:22, 23:26, 14:16, 18:18), fiind conduși permanent pe tabelă chiar și cu 17 puncte diferență.

Cu 17 turnover-e față de numai 9 ale celor de la s.Oliver Würzburg, orădenii au avut parametri inferiori și în ceea ce privește aruncările la coș, 43,24% față de 52,17% la cele de 2 puncte și 32% față de 38,1% la cele de 3 puncte. Chiar dacă au avut în Kristopher Richard jucătorul cu cele mai multe puncte marcate, 15, CSM CSU Oradea a fost inferioară la capitolul consistență, doar patru jucători înscriind peste 10 puncte față de 6 ai germanilor. În etapa a doua a grupei A orădenii au un nou meci dificil, urmând a se deplasa miercurea viitoare pe terenul celor de la ZZ Leiden.

Steaua București a avut parte de un meci dezastruos în startul său din grupa E din care mai fac parte Bakken Bears (Danemarca), Z Mobile Prishtina (Kosovo) și Cherkaski Mavpy (Ucraina). Deplasându-se în Danemarca pe terenul semifinalistei de anul trecut, echipa roș-albastră încropită pe ultima sută de metri a dovedit că mai are mult de lucru până la momentul în care coeziunea și colaborarea din teren le va permite să emită pretenții. Danezii s-au impus cu 100:66 (28:19, 26:9, 21:13, 25:25), cu toate acestea stelistul Skylar Spencer a fost cel mai prolific jucător de pe teren și a intrat în zona double-double cu 21 de puncte și 11 recuperări. În etapa a doua, Steaua va primi miercurea viitoare vizita kosovarilor de la Z Mobile Prishtina.

Alte știri din Baschet