Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Baschet
powered by Trocal
FIBA Europe Cup: Richard aduce prima victorie pentru ”lei”Sabin Malisevschi / SportPictures.eu
31 Oct 2018

FIBA Europe Cup: Richard aduce prima victorie pentru ”lei”

A treia etapă a fazei grupelor FIBA Europe Cup a adus și prima victorie pentru CSM CSU Oradea.

În arena ”Antonio Alexe”, ”leii” au gestionat perfect primele trei sferturi ale jocului disputat cu turcii de la Sakarya BSB. Primele 10 minute au fost adjudecate cu 19:14 cu contribuția consistentă a lui Kris Richard (10 puncte), Giordan Watson (5 puncte) și Sean Denison (4 puncte), canadianul fiind la al doilea meci oficial în această toamnă. Avantajul gazdelor s-a mărit până la pauza mare ajungând la +11, 40:29, dar echipa turcească a recuperat treptat handicapul și a transformat ultimul sfert într-un duel la diferență de o posesie. Într-un duel al ”triplelor”, oaspeții au egalat la 84 cu 5 secunde înainte de ultima sirenă, dar time-out-ul cerut de Cristian Achim i-a permis tehnicianului orădenilor să deseneze schema perfectă ce l-a pus pe Kris Richard în poziție de aruncare și cu cele două puncte înscrise victoria a surâs gazdelor.

86:84 (19:14, 21:15, 25:29, 21:26) a fost scorul victoriei echipei orădene, care peste fix o săptămână se deplasează în Germania, la Würzburg pentru meciul de pe terenul celor de la s.Oliver. Kris Richard a înscris în această seară 26 de puncte și a avut cel mai bun index de eficiență, 27, în timp ce din trupa celor de la  Sakarya BSB au ieșit în evidență Junior Etou, în double-double cu 26 de puncte și 10 recuperări, și Toney Douglas, cu 25 de puncte și 5 recuperări.

Seria înfrângerilor Stelei a continuat cu cea din Ucraina de pe terenul celor de la Cherkaski Mavpy. Elevii lui Sasha Ocokoljic, fără Ante Delas și Nikola Malesevic, ambii accidentați, au fost învinși cu 90:64 (19:17, 24:20, 20:16, 27:11) după un final de meci dezastruos. Cu doar 7 jucători valizi, militarii trec prin momente grele în efortul lor de a se închega ca echipă și speră să își vadă eforturile răsplătite cât de curând. Nu pot spera însă la o revenire spectaculoasă peste o săptămână în meciul de pe teren propriu, în Sala Polivalentă ”Ioan Kunst-Ghermănescu”, cu Bakken Bears, danezii fiind liderii grupei E cu victorii pe linie.

Alte știri din Baschet