Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Baschet
powered by Trocal
FIBA Europe Cup: Orădenii și clujenii avansează în faza a douaValentin Macrea / SportPictures.eu
20 Nov 2019

FIBA Europe Cup: Orădenii și clujenii avansează în faza a doua

Cu o etapă înainte de terminarea fazei grupelor FIBA Europe Cup două dintre cele trei formații românești angrenate în competiție și-au asigurat intrarea în faza grupelor principale ale competiției.

După ce anul trecut a încheiat pe ultimul loc în grupa sa, CSM CSU Oradea obținuse deja calificarea după cea de-a patra victorie săptămâna trecută, astfel încât partida din această seară din arena ”Antonio Alexe” contra turcilor de la Bahcesehir College nu avea o importanță din acest punct de vedere. ”Leii” au cedat cu 77:88 (25:32, 17:24, 16:13, 19:19) o partidă controlată cu autoritate de oaspeți încă din primul sfert, Sean Barnette și Nikola Markovic fiind cei mai buni marcatori cu câte 13 puncte.

În celălalt meci al grupei D, BC CSU Sibiu a obținut prima victorie în cele 5 etape disputate, ”vulturii” impunându-se în deplasare pe terenul elvețienilor de la Fribourg Olympic. Jucătorii pregătiți de Dan Fleșeriu au câștigat cu 91:69 (23:16, 22:19, 16:22, 30:12), practic diferența fiind făcută în ultimul sfert al partidei. De la 61:60 cu 9 minute și jumătate înainte de ultima sirenă pe teren a existat o singură echipă, cu Isaiah Philmore și Jordan Reid Chatman în mare formă care au împins formația sibiană către un parțial incredibil de 30:9 și o victorie meritată. Philmore a adus 26 de puncte, în timp ce Chatman a contribuit cu 25, demn de remarcat fiind și prestația lui Randal Falker cu 11 puncte, 8 recuperări și 8 pase decisive. Ultima rundă a grupei este programată pentru miercurea viitoare, când CSM CSU Oradea va juca din nou pe teren propriu cu Fribourg Olympic, iar CSU Sibiu va evolua din nou în deplasare, de această dată pe terenul celor de la Bahcesehir College.

U-Banca Transilvania Cluj și-a consolidat locul secund în grupa G în urma succesului obținut în Bulgaria la Botevgrad în meciul cu ultima clasată BC Balkan. Elevii lui Mihai Silvășan au câștigat cu scorul de 86:76 (25:11, 20:18, 26:22, 15:25) după ce au dictat tot timpul ritmul de joc. Bulgarii au avut nevoie de aproape 4 minute pentru a marca primele lor puncte în partidă și cu un total de 21 de recuperări (6 ofensive) au fost dominați de clujeni, care și-au trecut în cont 38 de recuperări (28 defensive). Kerron Johnson a înscris 13 puncte pentru studenți, urmat de Artis Ate și Darko Planinic cu câte 11 puncte. Clujenii vor juca pentru câștigarea grupei miercurea viitoare pe teren propriu, pe BTarena, cu rușii de la Enisey Krasnoyarsk, ambele formații având câte 4 victorii și o înfrângere.

Alte știri din Baschet