Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Baschet
powered by Trocal
FIBA Europe Cup: Clujenii și mureșenii merg în turul 2, Steaua mai trebuie să lupteRăzvan Păsărică / SportPictures.eu
09 Nov 2016

FIBA Europe Cup: Clujenii și mureșenii merg în turul 2, Steaua mai trebuie să lupte

Faza grupelor sezonului regulat al FIBA Europe Cup a trecut în cea de-a doua jumătate, echipele românești înregistrând ieri și astăzi victorii pe linie.

În grupa I, BC Mureș Târgu Mureș a disputat ieri al treilea meci și a învins în deplasare la Tallin echipa estoniană TLÜ/Kalev cu scorul 89:76 (47:44). Mureșenii ocupă prima poziție în clasament cu 5 puncte, pe locul 2 fiind clasați lituanienii de la Prienu-Birstono cu 4 puncte din două victorii, în timp ce echipa estoniană este ultima în ierarhia grupei de trei, înregistrând înfrângeri pe linie. Miercurea viitoare, în ”jungla” din Târgu Mureș ardelenii vor încerca să își ia revanșa pentru înfrângerea usturătoare din Lituania, 61:99, chiar dacă sunt calificați deja mai departe în turul secund al competiției.

Astăzi, Steaua CSM Eximbank a obținut primul succes în grupa F după ce a trecut cu 82:71 (37:39) de slovacii de la Prievidza. Elevii lui Claudiu Fometescu au dominat primul și ultimul sfert și au avut în Nikola Malesevic (25 de puncte, 7 recuperări) și Cameron Long (17 puncte, 6 recuperări, 10 assist-uri) principalii realizatori. În celălalt meci al zilei Bnei Herzliya – Lukoil Academic Sofia 84:79, iar în clasament după patru etape echipa israeliană este pe primul loc cu 7 puncte, la egalitate cu formația bulgară, în timp ce Steaua și Prievidza se situează pe locurile 3, respectiv 4, cu câte 5 puncte fiecare. Miercurea viitoare roș-albaștrii joacă la Sofia un meci ce poate fi decisiv pentru calificare, în timp ce slovacii primesc vizita celor de la Bnei Herzliya.

U-Banca Transilvania Cluj Napoca este liderul grupei G după victoria din deplasarea din Kosovo cu KB Peja, de care a dispus cu 99:76 (51:30). Din nou Vlad Moldoveanu a fost decisiv pentru clujeni, astăzi înscriind 25 de puncte și obținând 7 recuperări, fiind secondat de Rasic cu 20 de puncte și Adamovic cu 19. Coroborat cu rezultatul celuilalt meci din grupă, Gaziantep – Petrolina AEK Larnaca 80:72, clasamentul grupei o are pe U-Banca Transilvania pe primul loc cu maxim de puncte, 8, urmată de turcii de la Gaziantep cu 7, KB Peja cu 5 și echipa cipriotă pe ultimul loc cu 4 puncte. Clujenii sunt calificați în turul secund și joacă relaxați ultimele două etape, miercuri având un meci ce va umple Polivalenta de sub Feleac în care va primi vizita turcilor de la Gaziantep.

Vă reamintim că în turul secund al FIBA Europe Cup se califică direct primele două clasate din cele două grupe care sunt organizate în două conferințe (de la A la E și respectiv de la F la J) și câte două echipe de pe locul 3 din fiecare conferință cu cele mai bune linii de clasament.

Alte știri din Baschet