Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Baschet
powered by Trocal
FIBA EuroBasket 2021 Pre-Qualifiers: România a învins MacedoniaRăzvan Păsărică / SportPictures.eu
22 Feb 2019

FIBA EuroBasket 2021 Pre-Qualifiers: România a învins Macedonia

Reprezentativa masculină a României s-a impus în fața selecționatei Macedoniei, cu scorul de 65-53 (15-16, 19-13, 12-10, 19-14), la capătul unei partide care a fost găzduita de Sala Sporturilor Olimpia din Ploiești și care a contat pentru Grupa B din FIBA EuroBasket 2021 Pre-Qualifiers. În pofida victoriei, naționala noastră condusa de Tudor Costescu va fi nevoită să treacă prin furcile caudine ale celei de-a treia faze de pre-calificare din august 2019 pentru a putea continua cursa spre turneul final, în vreme ce Macedonia a obținut calificarea directă de pe prima poziție a Grupei B în FIBA EuroBasket 2021 Qualifiers Round.
 
Sala Sporturilor Olimpia din Ploiesti a fost din nou arhiplin, la fel ca in vremurile performantelor deosebite realizate de Asesoft Ploiesti in urma cu ceva timp. De data aceasta, fanii baschetului au umplut pana la refuz tribunele pentru a fi alaturi de nationala Romaniei intr-o confruntare foarte importanta pentru continuarea cursei de calificare la turneul final continental din 2021. Iar asistenta nu a avut ce regreta, “Vulturii” oferindu-le atat satisfactia unei victorii, cat si multe faze de spectacol, cu Emi Cate in rol de dominator al panourilor, pivotul de la UCAM Murcia realizand si un double-double (12 puncte, 13 recuperari), la fel ca Roli Torok (12 puncte, 10 recuperari).

De altfel, dupa un prim sfert echilibrat, “Vulturii” au trecut la carma jocului si si-au dominat adversarii pana la fluierul final, dar, din pacate, nu au reusit sa rastoarne diferenta de la meciul tur, de la Skopje, unde Macedonia s-a impus cu 90-76.

Dupa 34-29 la pauza, nationala pregatita de antrenorul principal Tudor Costescu a gasit solutii sa anihileze ofensiva macedoniana si sa mareasca diferenta pana spre final, cand Watson a marcat de la mare distanta si a dus scorul la 65-52 cand mai erau de joc 41 de secunde. Cu publicul in picioare, “Vulturii” rezista inca o data in fata ofensivei adverse, Emi Cate recupereaza, dar acelasi Watson nu gaseste tinta de dupa semicerc si rateaza sansa de a anula deficitul de la Skopje si de a mari avantajul tricolor la 16 puncte. Hendrix recupereaza, Bobe Nicolescu face un fault tactic cand mai erau sase secunde de joc, iar pivotul american marcheaza o libera si reduce deficitul la 65-53. Ultima faza nu aduce vreo schimbare pe tabela iar fluierul arbitrilor a consemnat victoria Romaniei cu 65-53.

O victorie importanta, asa cum avea sa declare la final si antrenorul Tudor Costescu, dar care nu anuleaza deficitul de la Skopje, astfel ca Macedonia obtine calificarea in FIBA EuroBasket 2021 Qualifiers Round de pe prima pozitie a Grupei B iar Romania va juca o noua serie de precalificari.

Reamintim faptul ca, duminica, la Pristina, nationala Romaniei va intalni selectionata Kosovo, dar partida nu mai are importanta pentru economia calificarii, Macedonia ocupand prima pozitie, in vreme ce reprezentativa noastra nu mai poate pierde locul secund din Grupa B iar Kosovo ramane pe locul 3.

Conform sistemului anuntat de FIBA, in cea de-a treia faza de precalificari, Romania va evolua impotriva nationalelor similare ale Slovaciei si Ciprului, dupa urmatorul program:
07.08.2019 (etapa I) Cipru – Romania
10.08.2019 (etapa II) Romania – Slovacia
17.08.2019 (etapa III) Romania – Cipru
21.08.2019 (etapa IV) Slovacia – Romania

Prima clasata din aceasta grupa va urca in calificarile FIBA EuroBasket 2021, iar echipele de pe locurile 2 si 3 vor incepe campania de precalificare la FIBA Basketball World Cup 2023.

 

sursa: frbaschet.ro

Alte știri din Baschet