Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Baschet
powered by Trocal
FIBA EuroBasket 2017: România - Ungaria 71-80Mircea Rosca / SportPictures.eu
05 Sep 2017

FIBA EuroBasket 2017: România - Ungaria 71-80

9121 de oameni în tribunele Polivalentei clujene. Record absolut de audiență pentru un eveniment sportiv indoor organizat de România. Dintre aceștia, aproximativ 8000 au sperat în prima victorie a naționalei masculine la un turneu final, după 32 de ani.

Iar “Vulturii” au parut mai decisi ca niciodata sa o obtina. Cei mai experimentati jucatori, Mandache si Moldoveanu, au deschis tabela pentru tricolori cu reusite de la distanta. Tanarul Kuti a depasit orice emotie si a vrut sa dovedeasca faptul ca titularizarea lui nu trebuie sa fie pusa la indoiala. Baciu si Olah au dus lupte grele sub panou, iar Paliciuc a fost truditorul care a avut ingrata misiune de a se apara la Adam Hanga, cel mai valoros jucator maghiar.

Ungaria nu s-a lasat intimidata de inceputul bun al romanilor si, cu rabdare, a revenit in joc, apoi s-a distantat pe tabela. Hanga si Vojvoda au exasperat apararea tricolora cu “floaterele” lor, dar romanii au continuat sa spere, mai ales cand un “4-point play” al lui Mandache a redus diferenta la doar un punct, in minutul 27. Vojvoda a pus umarul serios la redresarea Ungariei, care apoi nu a mai lasat loc de dubiu asupra invigatoarei pana la final, in ciuda eforturilor capitanului Andrei Mandache.

Ungaria ajunge astfel la 2-2 in Grupa C si este calificata in optimi, indiferent de rezultatul mecului cu Spania, in timp ce Romania ramane codasa grupei, fara victorie, si joaca joi seara, de la ora 20:30 impotriva Muntenegrului, ultimul ei meci la EuroBasket 2017.

Scor final: România - Ungaria 71-80

Pentru Romania au inscris: Mandache 24 (3x3), Baciu 12, Popa-Calota 11, Olah 7, Paliciuc 6, Kuti 5, Moldoveanu 5 (1x3), Torok 1.
De partea cealalta, au stralucit Vojvoda 26 (2x3), si Hanga 25 (2x3).

 

sursa: frbaschet.ro

Alte știri din Baschet