Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Baschet
powered by Trocal
FIBA EuroBasket 2017: România - Muntenegru 69-86Mircea Rosca / SportPictures.eu
08 Sep 2017

FIBA EuroBasket 2017: România - Muntenegru 69-86

Partida care a inchis Grupa C a FIBA EuroBasket 2017 a fost cea dintre Muntenegru si Romania, una, practic, fara miza sportiva.

Au lipsit Rice si Moldoveanu, ambii din motive medicale. Elevii profesorului Tanjevic si-au respectat blazonul si competitia. In lupta au intrat celebrii  Vucevic si Dubljevic. De partea cealalta, Marcel Tenter a vrut sa demonstreze ca e timpul ca baschetul romanesc sa priveasca spre viitor. Asa se face ca, minute bune, pe teren au fost cei trei jucatori U20, campioni europeni in Divizia B acum doar cateva luni: Kuti, Cate si Nicolescu, toti punctand pe tabela. Experienta a fost reprezentata, in tabara romana, de Andrei Mandache, primul jucator care a reusit un triple-double la un turneu final EuroBasket in ultimii 22 de ani (Toni Kukoc, impotriva Finlandei, la EuroBasket 1995).

Scorul final a fost Muntenegru - România 86-69. Pentru tricolori au punctat Kuti 18 puncte, Mandache 14 puncte 10 recuperari 12 pase decisive, Baciu 11, Torok 10, Paliciuc 6, Nicoara 6, Cate 2, Nicolescu 2.
Dubljevic si Vucevic au fost cei mai buni marcatori ai Muntenegrului, ambii cu 19 puncte.

 

sursa: frbaschet.ro

Alte știri din Baschet