Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Baschet
powered by Trocal
FIBA EuroBasket 2017: 10 minute egali cu campionii EuropeiMircea Rosca / SportPictures.eu
05 Sep 2017

FIBA EuroBasket 2017: 10 minute egali cu campionii Europei

Tricolorii și-au asumat postura de “underdog” și au intrat pe parchetul Polivalentei clujene cu gândul că nu au nimic de pierdut în întâlnirea cu Spania, deținătoarea trofeului continental. De partea cealaltă, antrenorul Sergio Scariolo a trimis în teren o formulă din care a lipsit celebrul Pau Gasol, deși acesta avea șansa să devină, dupa meciul cu România, cel mai bun marcator din istoria EuroBasket.

A rezultat un prim sfert entuziasmant pentru cei 8200 de fani prezenti in tribune, care a consemnat, in minutul 9, si un neverosimil 19-18 pentru Romania. Au urmat cateva minute de joc confuzie, in care campioana Europei, desi a revenit pe tabela, nu s-a distantat, dar nici jucatorii romani veniti de pe banca n-au reusit sa inscrie minute bune, irosind numeroase atacuri.

In tabara tricolora au inceput sa apara ezitarile, iar Spania a profitat din plin de greselile “Vulturilor”, astfel ca in sferturile 2 si 3, Romania nu a reusit sa mai inscrie, insumat, cat o facuse in primul sfert.

Nu s-a schimbat mare lucru nici in sfertul 4: Spania a continuat sa joace cu rezervele, lucru pentru care a optat si Marcel Tenter, probabil deja cu gandul la derby-ul de maine seara, contra Ungariei, care devine extrem de important in economia calificarii in fazele superioare, mai ales ca ungurii au reinnodat firul victoriilor la turneele finale continentale si au obtinut o victorie dupa 48 de ani.

Scor final: Spania - România 91-50 (21-19, 20-8, 29-8, 21-15).

Pentru Romania au punctat: Moldoveanu 15 (3x3), Nicolescu 6 (2x3), Popa-Calota 6, Baciu 5, Paliciuc 5 (1x3), Olah 4, Mandache 3 (1x3), Cate 2, Nicoara 2, Torok 2.

Din tabara Spaniei, liderul statisticii a fost Juancho Hernangomez, care a reusit un double-double (18p, 12 rec), urmat de Marc Gasol si Oriola, ambii cu cate 11 puncte.

 

sursa: frbaschet.ro

Alte știri din Baschet