Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Baschet
powered by Trocal
FIBA 3x3 Europe Cup se desfășoară în premieră mondială la Circul Metropolitan din București
11 Sep 2018

FIBA 3x3 Europe Cup se desfășoară în premieră mondială la Circul Metropolitan din București

Pentru a treia oara în istorie, România va găzdui turneul final al Campionatului European de baschet 3x3, eveniment care se va desfășura la București, în perioada 14-16 septembrie, și va fi găzduit de Circul Metropolitan.

De altfel, este pentru prima oara in istoria aceste discipline olimpice cand un eveniment se desfasoara intr-o arena de circ, iar spectacolul gandit de organizatori va include o premiera si pentru sportul romanesc: echipele vor fi prezentate in cadrul unor proiectii 3D pe suprafata de joc, la fel ca in NBA.
 
FIBA 3x3 Europe Cup, Bucuresti 2018, va alinia la start cele mai valoroase 24 de echipe din Europa (12 la feminin si 12 la masculin), acestea urmand sa-si dispute suprematia continentala in cadrul unui eveniment care include pe langa meciurile de baschet 3x3 si numeroase momente de divertisment. Astfel, fanii baschetului si nu numai vor avea ocazia sa se bucure de actiunile vedetelor circuitului european de baschet 3x3 iar in pauzele dintre meciuri se vor delecta cu momente de spectacol oferite de artistii Circului Metropolitan, de majoretele de la Dracula’s Girls, precum si de membrii celebrei trupe italiene de freestyle DaMove Crew. Ca la toate evenimentele majore de baschet 3x3, spectatorii vor beneficia de distractie si voie buna nu doar in arena ci si in zona fanilor, care va fi amenajata pe holurile Circului Metropolitan din Bucuresti. O zona de jocuri pe calculator si console, street food, concursuri cu premii, dar si magazinul fanilor, ii asteapta pe spectatorii de toate varstele pe parcursul celor trei zile ale FIBA 3x3 Europe Cup, Bucuresti 2018.
 
Nationalele Romaniei, calificate din oficiu la turneul final continental, revin astfel in lupta pentru suprematia europeana, dupa ce in 2014, echipa noastra masculina a cucerit aurul, iar in 2016, a fost randul echipei noastre feminine sa obtina medaliile de argint. De mentionat faptul ca, desi erau calificate la FIBA 3x3 Europe Cup, Bucuresti 2018, ambele nationale ale Romaniei au participat la turneul de calificare de la Constanta, echipa feminina reusind sa incheie competitia fara infrangere, in vreme ce echipa masculina a cedat in fata campioanei mondiale Serbia in sferturile de finala. La FIBA 3x3 Europe Cup, Bucuresti 2018, nationala feminina de baschet 3x3 a Romaniei este formata din Gabriela Marginean, Sonia Ursu, Ancuta Stoenescu si Gabriela Irimia, toate componente de baza si ale nationalei de senioare. In concursul masculin, Romania va fi reprezentata de Alin Andries, Amedeo Casale, Marius Ciotlaus si Radu Petrescu.

Conform sistemului competitional anuntat de forul international, la startul calificarilor pentru FIBA 3x3 Europe Cup, Bucuresti 2018, s-au aliniat 59 de echipe nationale, cumulat la masculin si feminin, din 33 de tari. Tabloul FIBA 3x3 Europe Cup, Bucuresti 2018, a fost completat in urma meciurilor desfasurate in turneele de calificare de la Constanta, Poitiers (Franta) si Escaldes-Engordany (Andorra), la Circul Metropolitan urmand sa evolueze cele mai valoroase 24 de echipe din Europa (12 la feminin si 12 la masculin), dupa cum urmeaza:

Masculin
Grupa A – Serbia, Spania si Bosnia&Hertegovina
Grupa B – Slovenia, Franta si Elvetia
Grupa C – Letonia, ROMANIA si Ungaria
Grupa D – Rusia, Polonia si Belgia

Feminin
Grupa A – Ucraina, Spania si Elvetia
Grupa B – Franta, Cehia si Belarus
Grupa C – Olanda, ROMANIA si Serbia
Grupa D – Ungaria, Italia si Belgia
 
In faza grupelor, nationalele de baschet 3x3 ale Romaniei vor juca dupa urmatorul program
14 Septembrie, ora 19:25: Romania - Ungaria (masculin)
14 Septembrie, ora 21:25: Romania - Letonia (masculin)
15 Septembrie, ora 19:25: Romania - Serbia (feminin)
15 Septembrie, ora 21:25: Romania - Olanda (feminin)

Duminica, 16 septembrie, sunt programate meciurilor eliminatorii.
 
Campionatul European de baschet 3×3, FIBA 3x3 Europe Cup, Bucuresti 2018, este organizat de Sport Arena Streetball si Federatia Romana de Baschet, cu sprijinul Ministerului Tineretului si Sportului, Primaria Municipiului Bucuresti si Primaria Sectorului 2. Evenimentul este sustinut de Jacobs, Sport Loft, Gatorade, Ursus Cooler, Regina Maria, APAN Top Selection, Kiss FM, Red Bull, UPC Romania, Kaufland, Horizon, PC Coolers, Les Ateliers Nomad, CSM Bucuresti, Circul Metropolitan Bucuresti si DSTMB. Partenerii globali ai evenimentului sunt Peak, Tissot si Wilson.

 

sursa: frbaschet.ro

Alte știri din Baschet