Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Fotbal
FCSB înregistrează prima înfrângere în meciurile de pregătireRăzvan Păsărică / SportPictures.eu
09 Iul 2018

FCSB înregistrează prima înfrângere în meciurile de pregătire

Campania de pregătire din Olanda a vicecampioanei a continuat astăzi cu partida disputată pe terenul WWNA, din Wenum-Wiesel în compania grecilor de la PAOK Salonic antrenați de Răzvan Lucescu și în rândul cărora este înregimentat fostul jucător al roș-albaștrilor Varela.

Nicolae Dică a optat pentru o formulă de echipă inedită, în care a inclus o serie de jucători pe care a dorit să îi testeze la un alt nivel în partida contra ocupantei locului 2 din prima ligă elenă. Primul ”11” a fost A. Vlad - R. Benzar, Bălașa, L. Filip, Morais - Dr. Nedelcu, Moruțan, Qaka - Jakolis, Fl. Tănase, D. Benzar. Așadar, Filip fundaș central, trioul din linia mediană și Jakolis și Daniel Benzar în avanposturi au fost testul pe care tehnicianul celor de la FCSB a dorit să-l facă în modulul de joc 4-3-3, încercări care nu au fost însă cele mai inspirate pentru startul de partidă.

Andrei Vlad a încasat două goluri în primele 10 minute, primul în minutul 4 de la Vieirinha care a executat o lovitură liberă din flancul stâng și l-a surprins cu balonul trimis la colțul scurt cu pământul, făcând inutil plonjonul disperat al acestuia. Golul de 2-0 a survenit șase minute mai târziu în urma unui corner la care defensiva roș-albastră a fost prinsă pe picior greșit și El Kaddouri a reluat simplu cu capul și l-a învins pentru a doua oară pe tânărul goalkeeper. Repriza a fost dominată în continuare de greci, dar scorul a rămas același datorită ori replierii de ultim moment a defefensivei, ori intervențiilor in extremis ale lui Vlad. Doar acțiunea personală a lui Jakolis din minutul 44 încheiată cu o centrare în fața porții pentru Florin Tănase ar fi putut puncta pentru FCSB la capitol ofensiv, dar decarul nu a putut beneficia de balon în careul mic al grecilor.

Modificările efectuate de Dică la pauză – Ovidiu Popescu și Pintilii în zona mediană, Teixeira și Man pentru creație și execuție – au dinamizat compartimentul ofensiv și rezultatul a fost unul imediat. Dennis Man a redus din handicap la două minute de la reluare după ce a profitat de o greșeală a grecilor și l-a driblat și pe portarul Paschalakis. Tot el putea aduce egalarea în minutul 50 cu un șut din corner direct pe poartă, dar mingea a căzut pe plasa porții adverse. Cu Planic, Florinel Coman și Ianis Stoica introduși și ei pe parcursul jocului, prestația elevilor lui Nicolae Dică a fost mai coagulată în special datorită contribuției lui Teixeira, liantul și mintea limpede din teren pentru roș-albaștri.

FCSB – PAOK 1-2 (0-2) este rezultatul final al penultimei partide de pregătire a vicecampioanei, care vineri va susține cu qatarezii de la Al Gharafau ultimul test din cantonamentul efectuat în Olanda.

Alte știri din Fotbal