Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Fotbal
FC Voluntari câștigă primul trofeu al noului sezonRăzvan Păsărică / SportPictures.eu
09 Iul 2017

FC Voluntari câștigă primul trofeu al noului sezon

Surpriza finalului sezonului trecut, FC Voluntari a câștigat meciul inaugural al sezonului 2017-2018 și a intrat în posesia Supercupei României după 1-0 (1-0) cu campioana FC Viitorul. Claudiu Niculescu își încununează scurta sa carieră de tehnician la echipa ilfoveană cu al doilea trofeu al anului după ce a reușit să îi scutească pe suporterii lor de emoțiile retrogradării.

Partida de astăzi s-a disputat la Botoșani și a oferit publicului venit în număr mare la stadion un joc de intensitate mai mare decât spectacolul așteptat. Așa după cum este și normal, ambele echipe au avut carențe în exprimare, relațiile de joc între componenții celor două echipe fiind încă în curs de consolidare. Elevii lui Gheorghe Hagi au început în ofensivă, cu tânărul Mățan încercând poarta cu un șut cu efect din marginea careului de 16 metri care însă a ocolit stâlpul din stânga lui Balauru. Ilfovenii ies din tranșee și își arată colții în ofensivă și imediat cade și golul: o fază pornită de la pasa printre a lui Deac pentru Marinescu este continuată cu centrarea acestuia de pe linia de fund a terenului ce l-a găsit perfect pe Costin Lazăr la colțul opus al careului mic, scăpat din marcaj de Dumitraș. Lovitura de cap a lui Lazăr a fost o formalitate și mingea a poposit în plasa porții lui Rîmniceanu, gol ce le declanșează jucătorilor echipei campioane ambiția de a reveni pe tabelă, dar ilfovenii s-au baricadat bine în defensivă. În afara unui șut al lui Nedelcu ce nu a prin cadrul porții lui Balauru, Viitorul nu a putut pune în pericol reduta Voluntariului. Misiunea le-a fost îngreunată de eliminarea lui Vînă suferită în urma primirii celui de-al doilea cartonaș galben în minutul 33.

Hagi mută la pauză și îl aruncă în luptă pe Benzar, cel care a impulsionat flancul drept, și pe Casap, constănțenii evoluând mai bine în inferioritate numerică. Mai mult, introducerea lui Herea este urmată de o ocazie bună în minutul 77 după lansarea acestuia pentru Benzar și centrarea în careul mic respinsă în extremis de Costin Lazăr. Finalul de meci este gestionat cu maturitate de experimentații jucători ilfoveni, astfel încât se încheie FC Voluntari – FC Viitorul 1-0 (1-0) și sezonul începe cu o nouă surpriză.

 

FC Viitorul: Rîmniceanu - Dumitraş (min. 46 Benzar), Ţîru, Boli, Ganea - Lopez, Nedelcu (min. 71 Herea), Vînă - Măţan, Chiţu (min. 46 Casap), Cicâldău

FC Voluntari: Balauru - Maftei, Balaur, M. Popescu, Acsinte - Lazăr, Răuţă - Deac (min. 71 Ivanovici), Marinescu, Olteanu (min. 83 Pârcălabu) - Bălan (min. 90 Căpăţână)

Alte știri din Fotbal