Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Fotbal
FC Viitorul, victorii în ultimele două meciuri amicale din cantonamentRăzvan Păsărică / SportPictures.eu
25 Ian 2018

FC Viitorul, victorii în ultimele două meciuri amicale din cantonament

FC Viitorul a disputat ultimele două meciuri de verificare din cantonamentul de la Belek (Turcia).

În primul meci al zilei campioana a jucat împotriva ucrainienilor de la Cernomorets Odessa, locul 10 în primul eșalon. Partida s-a încheiat cu victoria elevilor lui Gheorghe Hagi, scor 2-1 (0-0), la capătul unui meci echilibrat, cu multe ocazii la ambele porți. După o primă repriză în care ambele formații au trecut pe lângă gol, iar Viitorului i-a fost anulată chiar o reușită pe motiv de ofsaid, în min.43, la reluarea cu capul a lui Voduț, tabela s-a modificat pentru prima oară în min.61: Horj a găsit o diagonală de aproximativ 50m, Gavra a prelungit cu capul până la Ciobanu, iar acesta, după ce a depășit un adversar, a șutat puternic, sub transversală, de la 14m, fără speranțe pentru portarul advers. Ucrainienii au egalat însă peste doar trei minute, în urma unei lovituri de colț, când Zunic a reluat în poartă de la trei metri. Ocaziile s-au succedat apoi la cele două porți, dar Cojocaru, la primul meci în tricoul Viitorului, a avut două intervenții bune la acțiunile adversarilor, în timp ce Pop nu a găsit spațiul porții la o acțiune personală în min.67. Scorul final, 2-1 pentru Viitorul, a fost stabilit în min.77, de tânărul Alexi Pitu (15 ani), din lovitură de la 11m, după o acțiune frumoasă a lui Neciu, faultat în suprafața de pedeapsă. De menționat că jucătorul de doar 15 ani al constănțenilor s-a aflat la a doua reușită în acest cantonament.

Pentu FC Viitorul au evoluat: Buzbuchi (46 Cojocaru) - Ghiță, Țîru, Horj (68 Neciu)- Lima (46 Casap), Ciobanu Dumitrescu, De Nooijer - Voduț (62 Pop), Drăguș (76 Pitu), Gavra (62 Mățan).

Ultima partidă de pregătire de la Belek a adus în fața campioanei României formația poloneză Jagiellonia (locul 4 în campionat, la doar două puncte de prima poziție). A fost poate cel mai bun joc al campioanei României din acest stagiu de pregătire, care s-a impus cu 2-0 (1-0), după un meci pe care l-a dominat categoric. Viitorul a avut o posesie superioară, și-a creat ocazii, reușind să fructifice două dintre acestea și, cu excepția unei lovituri libere periculoase din finalul primei reprize, Jagiellonia nu a găsit nicio soluție pe faza ofensivă. Viitorul a deschis scorul în min. 6, prin Cicâldău, care a marcat cu un șut din interiorul careului după o pasă a lui Vînă. Ianis Hagi a fost aproape de gol în min.52, dar șutul său periculos de la 25m a fost respins cu greu în corner de portar. Căpitanul Viitorului avea să înscrie însă în min.61, cu un șut de la 8m puțin lateral. Ar fi putut fi chiar 3-0 în min.72, când Ganea l-a lobat pe portar după o fază superbă de atac, dar mingea a fost respinsă în extremis de un fundaș.

În această partidă la FC Viitorul au evoluat: Tordai (46 Cojocaru) - Căpușă (81 Ghiță), Mladen, Hodorogea (81 Țîru), Ganea (87 Pop) - Cicâldău, Băluță (81 De Nooijer), Vînă (81 Casap) - Lima (46 Mățan), Chițu (81 Voduț), I. Hagi (81 Drăguș, 87 Pitu).

 

Meciuri disputate de FC Viitorul în cantonamentul din Antalya:
- 14 ianuarie: FC Viitorul - Galatasaray Istanbul 0-2
-15 ianuarie: FC Viitorul - Skenderbeu 1-1 (Gavra)
- 18 ianuarie: FC Viitorul - Grasshoppers Zurich 1-1 (I. Hagi)
- 18 ianuarie: FC Viitorul - Luch Vladivostok 4-2 (Drăguș 2, Gavra, Pitu)
- 22 ianuarie: FC Viitorul - Kapaz (Azerbaidjan) 1-1 (Gavra)
- 22 ianuarie: FC Viitorul - FC Rostov (Rusia) 1-1 (Mailson Lima)
- 25 ianuarie: FC Viitorul - Cernomorets Odessa (Ucraina) 
- 25 ianuarie: FC Viitorul - Jagiellonia (Polonia) 2-0 (Cicâldău, I. Hagi)

FC Viitorul va disputa primul meci oficial din 2018 în 2 februarie (ora 20.45), când va întâlni, pe teren propriu, în etapa a 23-a din Liga 1 Betano, pe Astra Giurgiu.

 

sursa: fcviitorul.ro

Alte știri din Fotbal