Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Fotbal
FC Viitorul, din nou în EuropaRăzvan Păsărică / SportPictures.eu
19 Mai 2019

FC Viitorul, din nou în Europa

Pentru al patrulea an consecutiv, FC Viitorul se va alinia, în această vară, la startul preliminariilor cupelor europene. Succesul din Bănie, 2-1 cu Universitatea Craiova, din ultima etapă a play-off-ului sezonului 2018-2019 al Ligii 1, a asigurat constănțenilor locul 3 în campionat, a doua cea mai bună clasare din istoria clubului.

După titlul din 2017, Viitorul încheie din nou pe podium și, mai mult decât atât, așteaptă cu multă încredere finala Cupei României. O nouă premieră pentru tânăra echipă constănțeană, care pe 25 mai, de la ora 20.00, pe stadionul Ilie Oană din Ploiești, poate aduce al doilea trofeu major la seniori în vitrina clubului.

În funcție de acest rezultat, FC Viitorul va ști și când va începe o nouă aventură europeană: 11 iulie - turul 1 al Europa League prin clasarea pe locul 3 în Liga 1 sau 25 iulie - turul 2 al Europa League, prin câștigarea Cupei României. 

Constanța va avea din nou o reprezentantă la startul preliminariilor, performanță cu care suporterii de la malul mării au fost obișnuiți în ultimii ani datorită Viitorului. În acest sezon, Viitorul a folosit numai puțin de 15 jucători produși și crescuți la Academia Gheorghe Hagi. La doar 10 ani de la înființarea clubului, FC Viitorul are tot mai multe motive de mândrie. Prezența în preliminariile Champions League, unde a obținut și primul succes din istoria clubului și totodată al fotbalului constănțean, prezența în preliminariile Europa League, unde a reușit de asemenea prima victorie în competiție din istoria echipei și totodată a fotbalului de la malul mării.

FC Viitorul este una dintre cele trei echipe din Liga 1 care s-a calificat mereu în play-off-ul competiției de când se joacă în acest sistem.

 

sursa: fcviitorul.ro

Alte știri din Fotbal