Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Juniori
FC Viitorul U17 a repurtat primul succes la Saudi Leaders Cup U17academiahagi.ro
19 Ian 2020

FC Viitorul U17 a repurtat primul succes la Saudi Leaders Cup U17

Formația FC Viitorul U17 au debutat cu succes la puternicul turneu Saudi Leaders Cup U17 ce se dispută în Arabia Saudită la Riad. Jucătorii pregătiți de Constantin Fălină (antrenor principal), Ștefan Sandu (antrenor secund) și Alex Ortiz (director tehnic) au învins în această seară cu 3-1 (0-1) formația rusă Zenit Sankt Petersburg în prima partidă din Grupa A, din care mai fac parte Al Hilal și Sporting Lisabona. Din Grupa B a competiției fac parte Al Nasr, Atletico Madrid, Steaua Roșie Belgrad, KRC Genk.

FC Viitorul U17 nu a putut să folosească echipamentul tradițional în primul meci al turneului, majoritatea bagajelor membrilor delegației constănțene fiind pierdute pe parcursul cîlătoriei de la București la Riad. Prin urmare, fotbaliștii Academiei Hagi au fost nevoiți să evolueze în echipamentul de încălzire și cu șorturi și jambiere care au fost achiziționate chiar înaintea partidei.

Prima fază mai periculoasă de poartă a coincis cu golul rușilor, Vladislov Kholmanskikh punctând în poarta constănțeană după ce l-a depășit și pe Trandafir, 0-1. Viitorul U17 nu a acuzat șocul și a luat cu asalt poarta lui Korolev. Mai întâi Mălăele (min.20) a șutat de la marginea careului și Korolev a reținut, iar mai apoi (min.32) centralul partidei nu a acordat penalty pentru Viitorul la hențul clar în propriul careu al lui Murzakov. În min.33 Zenit a rămas în zece jucători după ce Murzakov l-a faultat dur pe Tănasă. Până la pauză jucătorii pregătiți de Constantin Fălină și Ștefan Sandu au mai irosit două șanse importante prin Andronache (min.35, călcâi spectaculos pe lângă poartă) și Bodișteanu (min.38, ratare în situație de unu la unu cu portarul rușilor!).

La cinci minute de la reluare FC Viitorul U17 a reșit egalarea prin Dan Sîrbu, care a luat pe cont propriu o acțiune personală și a încheiat-o cu un șut în forță, ce l-a lăsat fără replică pe Korolev, 1-1. În min.51 Bodișteanu a executat o lovitură de colț, iar Dan Sîrbu a preluat impecabil pe piept și a înscris cu un șut plasat la colțul lung, 2-1. Finalul a aparținut tot jucătorilor noștri, care au mai irosit două ocazii mari prin Mălăele (min.55, șut din afara careului respins în corner de portar) și Bodișteanu (min.77, șut din poziție ideală respins cu capul de un adversar) înainte ca Rareș Burnete să închidă tabela în min.80+2: intrat în repriza secundă, Burnete a driblat un apărător și portarul înainte de a puncta din centrul careului, 3-1.

Lotul de jucători care a făcut deplasarea la Riad: Cosmin Trandafir, David Dincă - portari; David Oroian, David Maftei, Gabriel Dănuleasa, Dan Sîrbu, Ștefan Sima, Bogdan Lazăr, Alexandru Mitulețu - fundași; Nicolas Popescu, Răzvan Iorga, Roberto Mălăele, Ionuț Cojocaru, Eduard Radaslavescu, Răzvan Tănasă, Cezar Onuț - mijlocași; Ștefan Bodișteanu, Luca Andronache, Ianis Malama, Rareș Burnete - atacanți.

 

Programul constănțenilor la turneul Saudi Leaders Cup U17 este următorul:

Duminică, 19 ianuarie

Academia Hagi - Zenit St. Petersburg  3-1 (0-1)

Marți, 21 ianuarie

ora 15:30 Al Hilal - Academia Hagi (Grupa A)

Joi, 23 ianuarie

ora 17.30 Sporting Lisabona - Academia Hagi

Vineri, 24 ianuarie

ora 13:30 Locul 3 Gr. A - Locul 4 Gr. B

ora 15:30 Locul 3 Gr. B - Locul 4 Gr. A

ora 17:30 Locul 1 Gr. A - Locul 2 Gr. B

ora 19:30 Locul 1 Gr. B - Locul 2 Gr. A

Duminică, 26 ianuarie

ora 14.30 Locurile 7-8

ora 16.30 Locurile 5-6

ora 18.30 Finala mică

ora 20.30 Finala mare

Alte știri din Juniori