Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Fotbal
FC Steaua precizează că deține palmaresul și culorile echipeiRăzvan Păsărică / SportPictures.eu
12 Mar 2015

FC Steaua precizează că deține palmaresul și culorile echipei

Clubul de fotbal Steaua București deține, prin hotărâre judecătorească, palmaresul, tradiția, istoria și culorile echipei care a câștigat Cupa Campionilor Europeni în 1986, potrivit unui comunicat dat publicității joi.

''Având în vedere informațiile din ultima perioadă cu privire la urmările deciziei Înaltei Curți de Casație și Justiție din 3 decembrie 2014, domnul George Becali dorește să liniștească suporterii clubului nostru și le transmite următoarele: 1. Asociația Fotbal Club Steaua București a preluat de la Clubul Sportiv al Armatei, prin hotărâre judecătorească (statut), palmaresul, tradiția, istoria și culorile echipei de fotbal care a câștigat Cupa Campionilor Europeni în 1986. 2. SC Fotbal Club Steaua București SA a preluat de la AFC Steaua București, prin hotărâre judecătorească (statut), palmaresul, tradiția, istoria și culorile echipei de fotbal, fiind continuatoarea echipei de fotbal care a câștigat Cupa Campionilor Europeni în 1986'', se arată în comunicat.

Clubul menționează că hotărârea judecătorească a stabilit și faptul că numele echipei este "Steaua București".

''Pe tema preluării echipei de fotbal a fost deschis un dosar penal, iar după cercetările făcute în cadrul anchetei s-a decis neînceperea urmăririi penale'', precizează sursa amintită.

Totodată, clubul afirmă că, în urma discuțiilor apărute în spațiul public cu privire la decizia ICCJ, că ''sigla (marca) nu are nicio legătură cu palmaresul, istoria, tradiția și culorile, care sunt ale clubului prin hotărâre judecătorească (statut)''.

Clubul a clarificat și discuțiile apărute după o presupusă hotărâre a Consiliului Național al Audiovizualului (CNA), legată de folosirea în programele audiovizuale a denumirii ''Steaua București'' în transmisiunile sportive radio/TV ale meciurilor de fotbal.

"Referitor la informațiile apărute în presă astăzi, 12.03.2015, cu privire la o 'decizie' a CNA legată de folosirea în programele audiovizuale a denumirii 'Steaua București' în transmisiunile sportive radio/TV ale meciurilor de fotbal, membrii CNA dezmint categoric că s-ar fi emis vreo decizie, recomandare sau instrucțiune din partea Consiliului cu privire la acest subiect. Menționăm că, în cazul în care, ca urmare a sesizărilor primite la CNA, s-a purtat corespondență din partea instituției noastre cu petenții sau radiodifuzorii reclamați, acest fapt nu are nicidecum caracterul unei decizii, recomandări sau instrucțiuni, acestea adoptându-se de către Consiliu exclusiv în ședințe publice'', precizează CNA, într-un comunicat.

 

sursa: agerpres.ro

Alte știri din Fotbal