Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Fotbal
FC Botoșani pune punct prezenței europeneRazvan Politic / SportPictures.eu
23 Iul 2015

FC Botoșani pune punct prezenței europene

FC Botoșani a pus capăt participării în Europa League după ce a suferit o înfrângere drastică în această seară pe teren propriu în manșa retur a ”dublei” cu Legia Varșovia.

Porniți în meci cu handicapul minim după meciul tur, adjudecat de polonezi cu 1-0, elevii lui Leo Grozavu aveau perspectiva marcării unui gol și de aici încolo orice era posibil. Oaspeții, mai pragmatici și mai valoroși ca grup, au rezolvat rapid ecuația calificării după golul înscris în minutul 6 de Guilherme, la capătul unei faze în care Cordoș a fost protagonist: după ce a călcat pe minge, a fost driblat de Nikolic, acesta a dat drumul balonului pe partea stângă de unde Kucharczyk a centrat pentru mijlocașul dreapta al ”verzilor” care a îndeplinit o formalitate. Absențele lui Batin, Ngadeu și Martinus, introdus din minutul 33,  au contat mult pentru echipa botoșeneană, care s-a văzut în situația imposibilă de a marca de trei ori pentru a obține calificarea. Cu toate acestea, ei nu capitulează și Raul Costin, Hadnagy și Croitoru îl pun la treabă pe fostul portar al Vasluiului, acum goalkeeper-ul Legiei, Kuciak. Spre deosebire de coelgii săi, Cordoș nu este intrat în meci și comite gafă după gafă, precum cea din minutul 32 când a și luat un cartonaș galben pentru faultul la Nikolic. Același Nikolic este faultat în careu de Acsinte în minutul 37 și arbitrul belgian Alexandre Boucaut a dictat penalty, transformat de cel faultat.

Drama putea fi mai mare dacă Guilherme nu ar fi trimis în bară balonul făcut cadou de același Cordoș după un stop nereușit. Martinus, cu un șut reținut de Kuciak, și Croitoru, cu un șut în transversală, au arătat că nu renunță la ideea unui gol de onoare, dar golul vine în cele din urmă tot la poarta bulgarului Iliev. În minutul 84 Prijovic a marcat golul 3 al oaspeților după ce a primit o pasă în spatele liniei fundașilor botoșeneni și a exploatat spațiul liber pentru a-l executa cu fentă pe Iliev cu un șut la firul ierbii în stânga portarului.

FC Botoșani – Legia Varșovia 0-3 (0-2) a fost al doilea și deocamdată ultimul meci al formației moldovene în cupele europene.

 

FC Botoşani (antrenor Leo Grozavu): Iliev - Patache (min. 33 Martinus), Fl. Plămadă, A. Cordoș (min. 46 Vaşvari), Acsinte - R. Costin (min. 73 Robertson), Cucu - Brata, Croitoru, Dimitrov - Hadnagy

Legia Varșovia (antrenor Henning Berg): Kuciak - Broz, Rzezniczak, Pazdan, Brzyski (min. 46 Zyro) - Furman, Jodlowiec (min. 79 Maslowski) - Guilherme, Duda, Kucharczyk - Nikolici (min. 70 Prjovici)

Alte știri din Fotbal