Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Sporturi de iarnă
Eveniment de gală pe trambulina de la RâşnovAFP / Mediafax Foto
01 Mar 2014

Eveniment de gală pe trambulina de la Râşnov

Federaţia Internaţională de Schi a programat în România proba feminină de sărituri cu schiurile, eveniment de gală pentru sporturile de iarnă de la noi.

Sâmbătă, 1 martie, pe o vreme parţial noroasă, fără vânt, cu o temperatură de aproximativ 11 grade Celsius, Râşnov a fost “capitala” celor mai bune săritoare de pe trambulina normală, la etapa de Cupă Mondială Wiessmann, a 14-a din calendarul actualului sezon.

Pentru România a concurat în prima rundă, de la ora 15:00, Daniela Vasilica Haralambie (16 ani, legitimată la clubul ACS Săcele), care a realizat o săritură de 81,0 metri, pentru care a primit 79,5 puncte şi locul 31 din 42 în clasamentul primei zile. Daniela a ratat cu puţin şansa de a sări şi în runda a doua, fiind prima “sub linie”. Pentru astăzi, nu a primit niciun punct în clasamentul total, în care se află pe locul 49 cu 15 puncte.

Pe primul loc s-a clasat japoneza Sara Takanashi, cu 100,5 metri şi 99,0 metri (252,0 puncte), fiind şi lidera în ierarhia generală mondială  a probei A fost urmată de Maren Lundby, Norvegia, cu 96,0 metri şi 89,0 metri (226,4 puncte), iar pe trei a sărit Yuki Ito, Japonia, cu 95,5 metri şi 87,5 metri (221,6 puncte).

Anunţată iniţial ca participantă, campioana olimpică de la Soci, Carina Vogt - Gemania, nu a luat startul.

Mîine, după amiază, va avea loc o nouă etapă, tot la Râşnov.

Alte știri din Sporturi de iarnă