Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Judo
European Open: Patru medalii în prima ziAFP / Mediafax Foto
30 Mai 2015

European Open: Patru medalii în prima zi

Monica Ungureanu şi Andreea Chiţu au cucerit, sâmbătă, medaliile de aur, iar Violeta Dumitru şi Larisa Florian pe cele de bronz, în prima zi de la European Open, competiţie găzduită de Cluj-Napoca.

Monica Ungureanu a câştigat grupa A, la categoria 48 de kilograme, după victorii în faţa unor sportive din Republica Moldova şi Italia, în semifinale a trecut de Kimberley Renicks (Marea Britanie), iar în ultimul act a învins-o pe Edna Carrillo (Mexic), cucerind astfel medalia de aur.

De asemenea, la aceeaşi categorie, Violeta Dumitru a cucerit medalia de bronz, în recalificări, în lupta cu britanica Kimberley Renicks.

La 52 de kilograme, Andreea Chiţu a câştigat grupa A, iar Larisa Florian grupa B, cele două judoka tricolore luptând ulterior în semifinale. Chiţu a obţinut victoria, iar ulterior s-a impus şi în finală, obţinând medalia de aur, în faţa sportivei Birgit Ente (Olanda), în timp ce Larisa Florian a intrat în recalificări, unde a trecut de olandeza Miranga Wolfslag, cucerind medalia de bronz.

La European Open de la Cluj-Napoca participă peste 400 de judoka din 43 de ţări, competiţia care se încheie duminică urmând a oferi puncte în vederea calificării la Jocurile Olimpice din 2016, de la Rio de Janeiro.

 

sursa: mediafax.ro

Alte știri din Judo