Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Biliard / Snooker
powered by Real Snooker
European Masters: O’Sullivan – Robertson si Selby – Trump, duelurile de cinci stele din semifinale
08 Oct 2016

European Masters: O’Sullivan – Robertson si Selby – Trump, duelurile de cinci stele din semifinale

European Masters, primul turneu de puncte din snooker-ul mondial organizat in Romania, are parte de o distributie stelara a semifinalelor, cu patru jucatori din Top 10 mondial. Campionul mondial Mark Selby si Judd Trump au jucat impresionant vineri la pranz, castigandu-si meciurile la zero, pentru a stabili un prim duel de vis in careul de asi, iar Ronnie O’Sullivan il va avea ca adversar pe Neil Robertson, cel care a inchis ziua sferturilor de finala cu doar 20 de minute inainte de miezul noptii.

Judd Trump a fost, vineri, primul jucator care si-a asigurat accesul in semifinalele European Masters. Jucatorul de 27 de ani l-a invins cu un neasteptat 4-0 pe cvadruplul campion mondial John Higgins, la capatul unui meci cu jocuri mult mai echilibrate decat o arata scorul final. In ciuda unui start ezitant, cu ratari multiple, Trump a rezistat mai bine presiunii si a valorificat in cele din urma sansele oferite de Higgins, care nu a reusit sa isi adjudece jocul nici macar atunci cand adversarul sau a ratat inchiderea de masa, cu 20 de puncte avans, lasandu-l pe scotian in fata unei vizite castigatoare, cu cele sase bile colorate ramase pe postavul verde. Spre deliciul fanilor, “Asul din pachet” a inchis meciul cu un break de 105 puncte.

Mark Selby i s-a alaturat lui Trump in prima semifinala de la European Masters, programata sambata, de la ora 13:00. Campionul mondial a facut spectacol si a trecut cu 4-0 de Alfie Burden, la capatul unui meci in care a reusit vizite la masa de 82, 136 si 102 puncte. "Bufonul" s-a instalat astfel, gratie reusitei din jocul trei, pe prima pozitie in clasamentul celor mai mari break-uri facute in competitia de la Bucuresti.

Cu tribunele pline, in sesiunea de seara, Ronnie O’Sullivan s-a descatusat si a obtinut en fanfare calificarea in semifinalele European Masters, dupa o victorie cu 4-1 in fata lui Mark Davis. Jucatorul de 44 de ani a castigat singurul sau frame cu un break de 124, dar "Racheta" a plusat si a pus capat meciului in uralele fanilor, dupa o vizita la masa de 129 de puncte.

Ziua dedicata sferturilor de finala s-a incheiat cu un meci-maraton, tarziu in noapte. Dupa o prima sesiune incheiata pe repede-inainte, in doar doua ore si jumatate, si un succes in stilul caracteristic al "Rachetei", Neil Robertson si mai ales Anthoney McGill le-au testat rabdarea spectatorilor prezenti la circul Globus. Scotianul a lungit pana la extrem pauzele dintre lovituri, iar ratarile au contribuit si ele la fragmentarea ritmului de joc. Australianul s-a impus totusi, 4-2, completand distributia semifinalelor.

 

Programul semifinalelor:

13:00 Mark Selby – Judd Trump

19:00 Ronnie O’Sullivan – Neil Robertson

Alte știri din Biliard / Snooker