Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Biliard / Snooker
powered by Real Snooker
European Masters:  O’Sullivan, Robertson si Higgins se califica in sferturiRăzvan Păsărică / SportPictures.eu
06 Oct 2016

European Masters: O’Sullivan, Robertson si Higgins se califica in sferturi

Ronnie O’Sullivan isi continua parcursul in viteza la European Masters si deschide lista jucatorilor calificati in sferturile de finala ale turneului de la Bucuresti, la capatul unei zile a treia de competitie in care spectatorii prezenti la Circul Globus au avut motive sa zambeasca: tabloul de opt promite meciuri tari, dupa victoriile obtinute miercuri de trei dintre marii favoriti, iar Mark Allen a reusit cel mai mare break al turneului, intr-o sesiune de seara cu un total de doua vizite la masa de peste 100 de puncte.

John Higgins a fost primul jucator care a depasit, miercuri, faza optimilor, dupa ce a trecut cu 4-3 de Tom Ford. Fara a arata cel mai bun snooker al sau, cvadruplul campion mondial a evitat la limita eliminarea, dupa ce a fost condus cu 2-1 si 3-2 de englez, si, cu un psihic mai puternic, s-a impus in decisiv, la capatul unui duel fragmentat, presarat cu erori, pierderi de pozitii si multe grimase.

Alfie Burden a reusit surpriza in fata lui Ricky Walden, reusind sa stopeze la timp revenirea  englezului, de la 1-3, castigandu-si biletul pentru sferturi cu 4-3.

Sesiunea de seara le-a oferit spectatorilor snooker jucat la o alta viteza si cu o alta cursivitate. Mark Allen a pornit ca din tun in fata lui O’Sullivan, preluand conducerea la capatul unei evolutii impresionante, care l-a urcat pe prima pozitie in clasamentul celor mai mari break-uri de la European Masters, cu o vizita de 121 puncte. Tot nord-irlandezul a avut prima sansa si in urmatoarele doua frame-uri, insa "Racheta" a profitat de fiecare data de singura ratare a nord-irlandezului, a curatat masa de bile si a schimbat liderul, cu break-uri de 60 si 64 de puncte. Erorile au schimbat ritmul jocului patru, adjudecat la mare lupta de Allen, insa “Racheta” a apasat acceleratia si s-a impus, 4-2.

Neil Robertson a incheiat programul zilei, trecandu-si numele pe lista sfertfinalistilor. Australianul l-a dominat clar pe tanarul Rhys Clark (22 ani) si, cu break-uri consistente, de 82, 61, 103 si 67 de puncte, a inchis partida cu scorul de 4-1.

Tot miercuri, la European Masters, intreaga lume a snooker-ului l-a sarbatorit pe  olandezul Ian Verhaas, primul arbitru din afara Regatului Unit care a arbitrat o finala de Campionat Mondial, in 2003, si care a implinit 50 de ani.

Alte știri din Biliard / Snooker