Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Fotbal
Europa League: Zenta, file de istorie pentru FCSB. În cârje către turul 3Ciprian Petcut / SportPictures.eu
18 Sep 2020

Europa League: Zenta, file de istorie pentru FCSB. În cârje către turul 3

Partida cu Backa Topola din turul 2 preliminar al Europa League rămâne în amintirea suporterilor celor de la FCSB, dar nu numai. 12 goluri, o prestație lamentabilă a roș-albaștrilor cu un lot decimat de COVID-19 și cu un portar, Ducan, demon pentru 120 de minute și înger în secunda potrivită, meciul din Serbia este doar un pas către o foarte probabilă eliminare în turul 3 suferită în fața celor de la Slovan Liberec.

Cu 9 jucători scoși de pe lista echipei până la ora disputării meciului și 14 jucători valizi, cu Mihai Pintilii la cârma echipei încercând să coaguleze ambiția tinerilor cu experiența ”bătrânilor” Coman și Man, ambii 22 de ani, meciul cu Backa Topola devenea unul de 1X2. Gazdele au profitat încă din start de improvizația Simion – Briceag din centrul apărării și de un Ducan fără experiență în meciuri decisive la cei 19 ani ai săi și au înscris de două ori în interval de 3 minute prin Milicevic (min. 11) și Duronjic (min. 13) pe fondul unui joc în care FCSB părea să stăpânească mijlocul terenului. La prima centrare bună a lui Crețu, Florinel Coman a redus din diferență în minutul 25, apoi în minutul 44 Ponjevic, rudimentarul fundaș stânga al gazdelor, primește al doilea cartonaș galben și părăsește terenul.

Man egalează în minutul 50 după o acțiune a lui Coman, dar sârbii revin imediat și înscriu la prima acțiune de atac prin Lukic după o imensă greșeală a lui Ducan, apoi Florinel Coman scoate un penalty în minutul 62 și Man execută exemplar pentru a restabili egalitatea, 3-3. Zece minute mai târziu Coman este atacat violent în careul gazdelor, dar arbitrul olandez consideră că atacul fundașului sârb a fost la minge și acordă lovitură de colț. În schimb, Coman este scos pe brațe din teren și înlocuit de Horșia. Dominarea roș-albaștrilor continuă și în al doilea minut al prelungirilor conturile păreau încheiate după ce Balaz a deviat în propria poartă șutul-centrare al lui Robert Ion, însă cu improvizațiile din defensiva FCSB și Ducan în poartă totul era posibil! Și ce era mai rău s-a întâmplat, imediat după reluarea jocului de la centrul terenului Tomanovic a restabilit egalitatea după ce a primit nestingherit și a pivotat în centrul careului roș-albaștrilor.

Prelungirile au fost la fel de palpitante, cu Siladji eliminat pentru un fault de divizie județeană asupra lui Simion în minutul 103, apoi Man a readus FCSB în avantaj cu un șut din marginea careului în minutul 105. ”Dar asta nu e tot!” ar fi putut spune un comentator TV, fiindcă a venit rândul lui Tumbasevic să înscrie cu concursul nefericitului Ducan, lovit în spate de mingea care a ricoșat din bară și apoi a intrat în plasă. Adrian Petre și-a făcut datoria de puncheur în minutul 108 cu o reluare din interiorul careului, însă Tomanovic taxează un nou moment de relaxare al defensivei FCSB și înscrie cu capul în minutul 117 pentru a-și trimite echipa, aflată în dublă inferioritate numerică, la penalty-uri.

Aici tot el a început seria execuțiilor pentru Backa Topola cu o reușită, urmată de cea a lui Zec, în timp ce pentru FCSB Moruțan și Perianu au transformat impecabil. Ducan, care ghicise colțul la anterioarele lovituri fără a reuși să pareze, blochează execuția lui Banjac și pune în avantaj pe FCSB. Panțîru și Adrian Petre transformă la rândul lor, ca și Antonjic și Djuric pentru Backa Topola, iar totul stătea în gheata lui Man. Cel mai bun om al meciului nu a greșit și duce FCSB în turul al treilea preliminar.

O victorie a la Pirus și de doi lei speranță pentru meciul de joia viitoare de la Giurgiu cu Slovan Liberec.

 

Backa Topola - FCSB 10-11 d.l.p. (2-1, 4-4, 6-6 d.p.)

Au marcat: Milicevic (min. 11), Duronjic (min. 13), Lukic (min. 51), Tomanovic (min. 90+3 și 117), Tumbasevic (min. 105+1)/Fl. Coman (min. 25), Man (min. 50, 63 pen. și 105), Balaz (min. 90+2 aut.), Ad. Petre (min. 108)

Backa Topola (antrenor Zoltan Szabo): Filipovic – Balaz, Antonic, Babic (min. 64 Banjac), Ponjevic – Zec, Tomanovic, Tumbasevic, Milicevic (min. 115 Djuric) – Duronjic (min. 45+1 Petrovic), Lukic (min. 75 Siladji)

FCSB (antrenor Mihai Pintilii): Ducan - Crețu, Simion, Briceag, Pantea (min. 21 Ad. Petre) - Perianu, Moruțan, Panțiru - Man, Buziuc (min. 46 R. Ion), Fl. Coman (min. 73 Horșia)

Alte știri din Fotbal